Groupama a avut în România pierderi de trei milioane de euro

Groupama a avut o pierdere de trei milioane de euro din operaţiunile din România în primul semestru, comparativ cu un profit consolidat înainte de impozitare de cinci milioane de euro în perioada similară a anului trecut, a anunţat, marţi, asigurătorul francez.

Primele subscrise de subsidiarele Groupama din România, Groupama Asigurări şi OTP Garancia Asigurări, au înregistrat un declin de 9%, la 96 de milioane de euro.

Valoarea poliţelor încasate pe segmentul asigurării proprietăţilor şi pentru accidente au consemnat o diminuare de 7,6% în perioada analizată, se arată în raportul financiar al grupului francez. Declinul a fost cauzat de evoluţia negativă a asigurărilor auto, ca urmare a vânzărilor de autovehicule în scădere şi a competiţiei ridicate dintre companiile de asigurări pe acest segment.

Veniturile din asigurări de viaţă şi sănătate au scăzut cu 22,1%, urmând evoluţia negativă a pieţei împrumuturilor personale.

La nivel de grup, primele din asigurări au generat 8,64 miliarde de euro în primul semestru, cu 3,4% mai mult ca în perioada similară a anului anterior.

Profitul net al Groupama a scăzut cu 23,6%, la 127 milioane de euro.

Grupul francez a intrat în România în 2007, după ce a achiziţionat integral pachetul de acţiuni al BT Asigurări. În 2008, Groupama a preluat, de la grupul ungar OTP, divizia de asigurări Garancia în România, iar ulterior şi Asiban.

BT Asigurări şi Asiban au fuzionat în 2009 în Groupama România, care va absorbi, în acest an, şi OTP Garancia Asigurări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.