Gruparea Pandele-Firea a intrat în Guvern

Decizia de numire a lui Iulian Clișeru în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 633 din 3 octombrie 2017. Iulian Clișeru este soțul Speranței Clișeru, mâna dreaptă a primarilor din Voluntari și București. Speranța Clișeru a condus multă vreme afacerile lui Florentin Pandele, iar de când soția lui a câștigat Capitala, s-a mutat la București.

Speranța Clișeru este consilier personal al primarului general Gabriela Firea și membru în consiliile de administrație Companiei Municipale Pază și Securitate București S.A. și în Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA.

Ea a fost numită în luna august administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al RATB. Ea a venit la București din poziția de city manager al orașului Voluntari, anterior deținând funcția de director general al firmei Green City Voluntari S.A, director executiv în Primăria Voluntari, prefect de Ilfov, consilier parlamentar pentru Gabriela Firea, dar și director general al trustului de presă Cuget Liber din Constanța.
Iulian Clișeru, nou numit la conducerea Autorității pentru Operațiuni Offshore, a fost angajat în ultimii ani ca inginer-șef la o companie daneză de transport maritim (Rederiet A.P. Moeller A.S.).

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră a fost înființată în 2016. Principalele sale atribuții sunt supravegherea respectării dispozițiilor legale de către operatori și proprietari, inclusiv inspecții, control, investigări și măsuri de punere în aplicare.
Rolul instituției este esențial în exploatarea zăcămintelor uriașe de gaze naturale din Marea Neagră.

Despre Gabriela Dinescu Articolele 145
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*