Guvernul a majorat impozitul pentru deţinerea mai multor locuinţe

Guvernul a decis ca persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65%, 150% şi 300%, în funcţie de numărul caselor deţinute.

Am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru a majora impozitul pe clădiri. Cei care deţin mai multe clădiri, mai multe case, vor plăti cu 65% mai mult pentru cea de-a doua locuinţă, cu 150% pentru cea de-a treia, şi cu 300% mai mult pentru a patra„, a declarat premierul Emil Boc. Premierul a adăugat că banii obţinuţi din majorarea impozitului se vor duce la autorităţile locale, iar diferenţa de bani pentru impozitul pe 2010 va trebui achitată până în luna septembrie.

În prezent, în baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire şi cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Decizia de majorarea a impozitelor pe proprietate a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, printr-o ordonanţă de modificare a Codului Fiscal care nu mai face referire la achitarea vreunei taxe de solidaritate valabilă doar în acest an, cum era prevăzut în proiectul iniţial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.