Guvernul Dragnea, învrăjbire și timp pierdut

Încă două scandaluri legate de modificarea legilor Justiţiei, două audieri pe la comisiile parlamentare de verificare a ceva, două ieşiri în stradă cu lanternele de la telefoanele mobile, 49 de apariţii televizate ale lui Liviu Dragnea şi două gafe ale ministrului Petrea Daea şi vin sărbătorile de iarnă, iar anul e gata.

Un an în care PSD a reuşit să sape o prăpastie uriaşă între bugetari şi angajaţii din sistemul privat. Aşadar, există o explicaţie a lipsei de investiţii în infrastructură: toate buldozerele, excavatoarele, roabele şi camioanele care ar fi trebuit să fie împrăştiate pe şantierele patriei au fost adunate într-un singur loc, pentru a săpa groapa care-i separă pe bugetari de privaţi. Guvernul Liviu Dragnea a mers cu săpatul mai departe, făcând o prăpastie şi între bugetari şi bugetari, pentru că nu au fost majorate salariile tuturor bugetarilor. Şi pensionarii au prăpastia lor, cea care-i separă pe pensionarii care au contribuit la bugetul de pensii, care au fost pensionaţi la limita de vârstă şi care primesc o pensie de mizerie, şi beneficiarii pensiilor speciale, care au ieşit la pensie la vârste mici şi care încasează din partea statului nişte pensii de-a dreptul nesimţite.

Sindicatele sunt în stradă, supraacciza e la pompele staţiilor de combustibil, creditele bancare sunt în creştere, iar PNDL-ul e doar pe hârtie. Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale, care ar trebui să modernizeze drumuri, să tragă reţele de apă şi canalizare şi să repare şcoli nu s-a mişcat deloc. A fost doar anunţul triumfal al ministrului Sevil Shhaideh referitor la sumele alocate pe judeţe şi pe obiective de investiţii. Atât şi nimic mai mult. Vor urma licitaţiile, contestaţiile şi iarăşi licitaţiile, iar în câţiva ani se va face câte ceva. Dar numai dacă vor mai fi bani şi dacă între timp nu va veni un alt Guvern cu alte priorităţi.

Încă două deplasări ale lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, două solicitări ale DNA de ridicare a imunităţii parlamentare, două declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis în care acesta îşi exprimă îngrijorarea, două evaluări ale necunoscuţilor şi neputincioşilor miniştri, 49 de apariţii televizate ale Liei Olguţa Vasilescu şi două gafe ale ministrului Liviu Pop. Și vin sărbătorile de iarnă, iar anul e gata. Să ne pregătim pentru învrăjbirile şi pentru ratările din 2018, care vor fi îmbrăcate în haine de sărbătoare, că doar e anul Centenarului Marii Uniri.

Despre Sorin Avram Articolele 117
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*