Guvernul turc forțează oprirea protestelor

Poliţia turcă a evacuat sâmbătă seara miile de manifestanţi care ocupau parcul Gezi din Istanbul, la două ore după un ultimatum dat de premierul turc Recep Tayyip Erdogan care îi soma pe protestatari să părăsească acest loc, relatează AFP.

După ce au eliberat Piaţa Taksim, forţele de ordine au pătruns în parc, bastionul manifestanţilor antiguvernamentali din ultimele 2 săptămâni de proteste din Turcia, şi i-au evacuat pe toţi protestatarii, făcând și mai multe arestări.

Pe de altă parte, peste 10.000 de manifestanţi s-au reunit în jurul unui parc din Ankara sâmbătă seara, situat în districtul Kavaklidere, în centrul oraşului, în timp ce alţi 3.000-4.000 de protestatari s-au reunit în apropiere, lângă ambasada Statelor Unite.

„Guvernul, demisia”, au scandat manifestanţii. Scutierii, cu vehicule blindate, au fost prezenţi în număr mare în aceste două zone, însă nicio confruntare nu a fost semnalată în cursul serii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.