Guvernului României i se cere retragerea ambasadorului de la Chișinău

Peste 30 de asociații non-guvernamentale, membre ale Platformei Civice Acțiunea 2012, solicită retragerea ambasadorului României, Marius Lazurcă.

„Asociațiile au trimis o solicitare ministrului de Externe, Titus Corlățean și vor redacta o scrisoare deschisă și către președintele Traian Băsescu. Dacă cererea va rămâne fără răspuns, ei vor organiza proteste”, se arată într-un comunicat al Platformei Civice Acțiunea 2012. “Reprezentanța diplomatică a fost practic inexistentă pe scena publică din Republica Moldova, iar derapajele ambasadorului României au generat nemulțumire în comunitatea de români, pentru care acțiunile unui oficial de la București au un impact major. Dacă nu vom primi un răspuns, vom organiza acțiuni prin care ne vom arăta dezacordul” a declarat Marius Lulea, președintele Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație.

Platforma Civica Actiunea 2012 grupeaza peste 30 de ONG si grupuri de intiativa (printre ele Consiliul Mondial Roman, Honor et Patria, Institutul Fratii Golescu, Fapta Nu Vorba) care militeaza pentru unirea Basarabiei cu Romania. Un articol publicat de pesurse.ro arata ca Actiunea 2012 ar mai milita si pentru realegerea Elenei Basescu in PE. Este o organizatie de care este foarte apropiat Eugen Tomac, secretar de stat pentru Romanii de Pretutindeni in guvernele Boc si Ungureanu. Acum, Tomac face parte din Miscarea Populara. Marius Lazurca, numit ambasador la Chisinau in timpul mandatului la Externe al lui Teodor Baconschi se vede acum atacat de fostii colegi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.