IBM și Antibiotice Iași, parteneriat pentru creșterea productivității

Gigantul american IBM va furniza fabricii de medicamente controlate de stat Antibiotice Iași o soluție informatică de gestiune a întregii afaceri care va crește cu 25% productivitate și va crește cu 32% viteza proceselor decizionale. 

 

Prin implementarea soluției software ERP și lansarea proiectelor noastre de digitalizare și automatizare, Antibiotice își consolidează fundația digitală și își extinde capacitățile analitice pentru a anticipa și satisface nevoile complexe ale industriei farmaceutice.

Fiecare proiect din agenda noastră de transformare digitală este implementat pentru a spori eficiența operațională, a maximiza calitatea producției și a optimiza lanțul de aprovizionare, asigurându-ne că inovația și sustenabilitatea merg mână în mână”, a declarat Ciprian Iacob, manager Inginerie și Digitalizare procese la Antibiotice.

Acordul cu IBM face parte din procesul de transformare digitală a Antibiotice, cu termenul de implementare 2030. În urma digitalizării, fabrica de medicamente urmărește optimizarea proceselor de lucru, reducerea costurilor și îmbunătățirea productivității, precum și accelerarea proceselor decizionale prin acces la date și analize în timp real.

Implementarea SAP S/4HANA este un pas semnificativ în atingerea țintelor de sustenabilitate și productivitate ale companiei. Pentru îndeplinirea obiectivelor comune stabilite în această colaborare, vom îmbina expertiza globală a IBM în domeniul farmaceutic, experiența de zeci de ani a specialiștilor din Centrul de Inovație IBM din România în implementări de sisteme ERP și cele mai inovatoare tehnologii de la SAP și IBM”, a spus, la rândul său, Ioan Ovidiu Hotca, IBM Romania Consulting Leader.

Înființată în 1955, Antibiotice S.A. are o tradiție de aproape 70 de ani în fabricarea de produse farmaceutice finite și de ingrediente farmaceutice active (API). În prezent, compania este lider mondial în producerea de substanțe active pe bază de Nistatină și cel mai mare producător român de medicamente generice. Anul trecut, a realizat un profit de 80 milioane lei, dublu față de 2022, la afaceri de 600 milioane lei.

IBM este un pionier al tehnologiei IT și un lider în segmentul transformării digitale a clienților. Serviciile și soluțiile de transformare digitală ale IBM sunt concepute pentru a ajuta organizațiile să-și reinventeze afacerile și experiențele clienților prin utilizarea tehnologiilor avansate, precum AI, Cloud, analiza datelor și Internet of Things (IoT).

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1095 Articole
Author

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.