Iliescu: Nu l-am jignit pe Ponta când l-am făcut cârlan nărăvaş

Preşedintele de onoare al PSD spune că în acest moment nu este esenţial ca social-democraţii să-l desemneze pe Victor Ponta candidat pentru scaunul de premier, ci ca partidul să vină cu un program.

„Nu e vorba de nimic jignitor. Eu m-am referit la trăsăturile sale de tânăr uneori impulsiv, încercând să-l mai temperez”, a spus Ion Iliescu, explicând de ce a folosit expresia „cârlan nărăvaş” la adresa lui Ponta, anunţă Gândul.

Iliescu a explicat de ce este împotriva ideii ca Victor Ponta să fie desemnat încă de pe acum drept candidat la funcţia de premier, aşa cum declarase marţi seara, la Realitatea TV, Adrian Năstase. „Am spus că nu este obligatoriu ca preşedintele partidului să preia automat funcţia de premier. Eu spun să asta este o preocupare chiar maladivă, vizavi de exprimarea unor nume. Nu asta este problema esenţială în momentul de faţă. Nume se vor găsi întotdeauna”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.