Imamul Anwar al-Awlaki, care recruta terorişti pentru Al-Qaida, a fost ucis

Clericul musulman Anwar al-Awlaki, născut în Statele Unite, unul dintre cei mai mari recrutori de terorişti din lume, a fost ucis vineri într-un atac aerian în Yemen, a anunţat CNN.

Uciderea lui Al-Awlaki, confirmată de oficiali ai SUA şi din Yemen, vine după ce mai mulţi lideri importanţi din conducerea al Qaeda au fost capturaţi sau ucişi.

SUA îl considera pe al-Awlaki teroristul care reprezenta o ameninţare majoră pentru securitatea ţării sale natale. Se credea chiar că al-Awlaki era unul dintre liderii al Qaeda in the Arabian Peninsula (AQAP), una dintre cele mai active celule al Qaeda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.