În 3 ani, vin gazele într-un oraș din Maramureș

Orașul Vișeul de Sus din Maramureș va avea gaze în trei ani, iar lucrările de conectare la rețeaua națională vor fi făcute de asocierea Întreprinderea de Reparații și Instalații Gaze și Construcții Impex, Antoprest Activ și Habau.

Licitația organizată de autoritatea locală a fost câștigată, potrivit informațiilor din SICAP, de asocierea mai sus menționată cu o ofertă de 139 de milioane lei. Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Rețeaua nouă de gaze din Vișeul de Sus constă în lucrări la montarea de conducte de 115 km și peste 4600 de branșamente. Demersurile orașului maramureșean pentru a fi inclus în programul național de extindere a branșamentelor de gaze începuseră încă din 2018.

România are doar 40% din gospodării branșate la gaze. Vecinii unguri au un grad al racordărilor la populație de 90%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Mihai Soare 1084 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Avem doar 40% bransare pentru ca daca depui cerere de bransare te trimit la plimbare sa-ti faci pe banii tai extinderea de retea,desi conducta de gaz e la 50-60 de metri de locuinta ta!!

  2. pai nu ziceau astia ca trebuie sa renuntam la centrale pe gaz? sau poate faceti un CET pentru case!

  3. sa nu uite detectoarele de gaze!!!!
    (mu-ha/ha
    hai siktir de parliti!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.