Încă un gazoduct, declarat de interes național

Conducta de transport gaze „Timișoara – Deta – Denta – Moravița” – 52,3 km va fi declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern inițiat de Ministerul Energiei. 
În 2020, Guvernul a declarat  de interes național conductele Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa și Ghercești – Jitaru. Construcția acestora a fost scoasă deja la licitație.
 Proiectul ″Conducta de transport gaze naturale Timișoara-Deta-Denta-Moravița – inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică” este inclus în Programele de Modernizare și Dezvoltare al SNTGN Transgaz va fi finanțat din surse proprii ale societății. Conducta nouă va fi cuplată la Sistemul Național de Transport al Gazelor Naturale care în perspectivă, prin dezvoltări ulterioare, poate contribui la extinderea zonelor alimentate cu gaze naturale și la asigurarea unei echilibrări adecvate în zona de Vest și Sud-Vest a României.
Astfel prin realizarea proiectului și extinderea, într-o etapă viitoare, până în zona de Nord și Vest a județului Caraș Severin se contribuie la alimentarea cu gaze naturale a unor noi zone de consum și, totodată, la echilibrarea Sistemului Național de Transport Gaze Naturale, echilibrare care contribuie la asigurarea transportului de gaze naturale către consumatori în caz de condiții climatice dificile sau perturbare a furnizării de gaze la nivel național prin diminuarea riscului de dezechilibre”, este justificarea investiției din nota de fundamentare a actului normativ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 997 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Nu le face unul si celor care au luat aproape pe gratis Mintia? Ca parca asa au solicitat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.