Înregistrări EXPLOZIVE cu Laura Codruța Kovesi (audio)

România TV a prezentat duminică seară înregistrări bombă cu șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care arată cum înțelege aceasta să-și îndeplinească atribuțiile. Potrivit primei înregistrări difuzate, Kovesi îl presează pe procurorul Jean Uncheşelu să se ocupe de un dosar ca să se ajungă la „domnu premier”.

„Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să decapați instituțional în dosarul ăla cu casele ca să ajungem la domnu premier care a semnat contractele alea”, afirmă Kovesi conform înregistrării.

Premierul în cazul căruia șefa DNA face presiuni este Sorin Grindeanu.

Dosarul la care face referire ar fi cel vizând vânzarea a 967 de imobile din Timișoara în care au fost puși sub acuzare în luna februarie fostul și actualul primar al orașului Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu. Premierul Grindeanu a fost în trecut viceprimar al Timișoarei.

Într-o altă înregistrare, în care își exprimă, într-un limbaj colorat, nemulțumirile față de activitatea procurorilor, Kovesi face referire la dosarul ordonanței 13, spunând: „Și-am auzit și comentarii cu dosarul pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu domnul Surugiu și cu domnul Uncheșelu„.

Imparțiala șefă a DNA afirmă totodată, conform înregistrărilor: „Eu după decizia Curții Constituționale mi-aș fi dorit să ieșim cu un dosar de ministru”.

Laura Codruța Kovesi face de asemenea referire la excepția invocată la CCR de fosta soție a lui Liviu Dragnea: „Să vedeți asta, excepția invocată de Bombonica ce ne va da peste cap”.

Înregistrările au fost făcute la întâlniri cu procurorii.

Despre Ioana Radu Articolele 864
Author