Institutul Wiesel zice că „numai în măsura în care…”

Institutul „Ellie Wiesel” îşi exprimă îngrijorarea cu privire la Marian Munteanu, candidatul PNL la primăria general, „în măsură în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic şi respectiv face declaraţii publice menite să minimalizeze sau să nege o serie de realităţi istorice sau actuale”, informează hotnews.ro.

Institutul consideră că printr-o afirmaţie făcută miercuri seară, la Antena 3, Munteanu a „deformat sensul şi conţinutul Legii 217/2015”. „Astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decît să eludeze posibile evenimente sau stări emoţionale generate de percepţii socio-etnice negative sau de prejudecăţi xenofobe, antisemite, rasiste. Ne îngrijorează persoană publică Marian Munteanu, în măsură în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic şi respectiv face declaraţii publice menite să minimalizeze sau să nege o serie de realităţi istorice sau actuale. În acest sens, menţionăm declaraţia de ieri 13 aprilie la un post tv, prin care a deformat sensul şi conţinutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat că: Legea 217 este o lege antisemită.Nu prea există antisemitism, mai degrabă xenofobie. Toţi suntem filosemiţi pentru că suntem creştini”, a transmis Institutului „Ellie Wiesel”.

Referitor la legea antilegionara, noul candidat al PNL la Primăria Generală a Bucureştiului a declarat, marţi seară, la Antena 3 că este o lege care „instigă la antisemitism”, precizând apoi că „în România nu există antisemitism, ci doare nişte cazuri izolate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.