Întâlnire istorică la Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a găzduit o întâlnire a directorilor de teatre din țări de pe trei continente: România, Kazahstan, Egipt, Polonia, Coreea, Germania și Bulgaria, anunță oficialmedia.com.

Mihai Constantin Ranin, managerul teatrului dâmboițean și inițiatorul Festivalului Babel, a condus discuțiile și a prezentat principalele articole constitutive ale Festivalului AMASIA – Uniunea Festivalurilor Intercontinentale.

„Este o întâlnire istorică. Chiar dacă am spus la început că acest festival AMASIA va fi cu cinci țări europene și cu cinci țări din orient, din Asia, văd că sunt și alte țări interesate ceea ce este foarte bine, ne putem dezvolta“, a declarat Mihai Constantin Ranin, citat de sursa menționată, în debutul acestei reuniuni.

Managerul teatrului dâmboițean mai precizează că „La originea acestui festival a stat inițial colaborarea României cu Coreea și este aici prietenul meu domnul JeungWu Son cu care am discutat în România și Coreea de mai multe ori pentru a-l constitui –AMASIA- pentru că am ajuns la concluzia că nu există nici un festival de genul jocurilor olimpice care să aibă amploare și să se desfășoare în toate aceste țări care fac parte la un moment dat. Ideea care a fost reținută este aceea de a juca de două ori pe an, zece spectacole în două țări diferite. Sarcina noastră este de a convinge guvernele și instituțiile private să finanțeze aceste festivaluri care au loc o dată la cinci ani, pentru guvernul respectiv. O altă idee este să avem și noi șansa în țara noastră să avem acest festival la un moment dat. Problema este că prima ediție va fi o ediție de sacrificiu pentru că va fi o ediție pilot. Sigur că acest festival va duce la creșterea competențelor artistice ale inițiatorilor festivalului și să atragă fonduri și artiști în această poveste“.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Și eu,ca un handicapat ce sunt, credeam că au venit la Târgoviște atât Petrov cat si Johannis să vadă unde a fost lichidat Ceaușescu/Romania!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.