Învățătoare bătută de mama unui elev

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere intervenţia autorităţilor după ce o învăţătoare din judeţul Călăraşi a fost bătută de mama unor elevi în şcoală, în faţa copiilor.

Totodată, sindicaliştii spun că nu este un caz singular şi cer Ministerului Educaţiei să declanşeze o anchetă la şcoala respectivă, iar Parlamentului să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică.

Unde a avut loc incidentul

Conform FSLI, incidentul a avut loc la Şcoala Gimnazială Dor Mărunt din judeţul Călăraşi, unde învăţătoarea clasei a III-a a fost bătută de mama a doi copii cărora le predă, femeia fiind nemulţumită că unul dintre copii a primit calificativul “Insuficient”.

Agresiunea a avut loc în sala de clasă, în faţa elevilor, iar în urma incidentului directorul unităţii de învăţământ a alertat Poliţia, precum şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, potrivit știripesurse.ro. 

„Colega noastră este, în acest moment, traumatizată fizic, după ce i-a fost învineţită faţa şi i s-a smuls păr de pe cap, motiv pentru care a solicitat şi eliberarea certificatului medico-legal. Totodată, vorbim şi de traume psihice, din cauza agresiunii. Este de-a dreptul şocant ce s-a întâmplat în această unitate de învăţământ cu una dintre colegele noastre, care nu a făcut altceva decât să îşi facă meseria.

Este un nou caz de violenţă în şcolile din România şi cerem imperativ Ministerului Educaţiei Naţionale să nu-l transforme într-o statistică banală. Solicităm intervenţia instituţiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient. Avem nevoie de pază în şcoli, altfel, cazurile în care oricine poate intra în unitatea de învăţământ să agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare uşurinţă.

În plus, cerem Parlamentului României să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori să fie mult mai mari şi să descurajeze astfel de comportamente. Dacă nu aplicăm măsuri să descurajăm agresorii, transformăm şcoala într-un loc în care pericolul poate fi la orice pas”, a declarat preşedintele FSLI Simion Hăncescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Invatamantul si educatia trebuie sa fie privatizate! Legalizati home school-ingul mai repede! Lasati-i pe parinti sa-si educe in privat copiii asa cum le e lor mai bine. Home school-ingul este legal in SUA, UK si chiar in Rusia. Acolo elevii pot alege materiile pe care vor sa le studieze in privat. Nu e nevoie sa mearga la toate cursurile daca isi pot permite profesori privati. Nu vedeti ca invatamantul e JALNIC in Romania? Lasati-i odata pe parinti sa-si educe in privat copiii iar cei care nu-si permit asta sa-i trimita la stat. Asa se vor crea si locuri de munca noi pentru profesorii privati. Statul nu are ce cauta in educatie. E o chestiune personala de familie. Invatamantul la stat sa fie obligatoriu numai pentru cei care nu-si permit sa invete in privat.

    • Hai inapoi in feudalism, ca era mai bine?
      Adica Franta cere obligativitatea invatamantului de la 3 ani (gradinita), iar noi sa dam cu mucii-n fasole de dragul unor idei „de dreapta”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.