Iohannis, criticat la greu și de ai lui

Publicație germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a publicat un text critic la adresa președintelui Klaus Iohannis după anunțul retragerii din cursa pentru șefia NATO.

Într-un articol semnat de Von Michael Martens, publicația se întreabă ce vrea Iohannis în schimbul retragerii și evocă scenariile potrivit cărora președintele ar dori să ocupă un post important la nivelul UE.

 

FAZ scrie despre Klaus Iohannis că „este îndoielnic că Iohannis ar fi chiar la înălțimea exigențelor unei funcții europene de top” și concluzionează că ”Bruxelles-ul, cu publicul său european, este o altă mâncare de pește. Fostul profesor de fizică nu va putea acționa acolo așa cum este obișnuit la București”.

In articol se mai precizează că actual președinte „nu este un om al discursurilor publice, nici mari, nici mici. Poate că acesta este motivul pentru care cartea sa autobiografică «Pas cu pas» (Pas cu pas), a cărei traducere în germană a fost anunțată cu ani în urmă, nu a fost niciodată publicată în limba sa natală. Johannis nu acordă aproape niciun interviu, este considerat stângaci din punct de vedere retoric și se simte mai confortabil în discuții de culise, în spatele ușilor închise, decât pe o scenă deschisă“.

Citeste articolul integral pe G4Media.ro

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

 1. Da domnilor dar ce-i ceri, aia face cu condiția ca el să nu fie niciodată afectat. Că dispare jumătate din Terra, nu contează dacă domnia sa împreună cu prima doamnă rămân bine mersi pe cealaltă jumătate. Este militarul ideal până la un punct. Cineva îmi relata despre adaptabilitatea militarilor europeni și îmi spunea că germanii sunt cei mai puțin adaptabili. Dacă bagi o grupă de militari nemți într-o cameră și nu le dai ordin ca atunci când se lasă întunericul să aprindă lumina, rămân pe întuneric până dimineața câns apare din nou soarele. Înclin să cred că nu e o exagerare. Ce să faci cu asemenea oameni în politică?

 2. Bine bei, Tapalaba, ca Ursula de la Ojdula este la inaltimea unei functii. Idioti neomarxisti !

 3. Pentru perfizii din UE si NATO a fost personajul perfect. Trist este pentru romani si Romania. Cozile de topor si romanii aerieni, prea multi din pacate, care i-au dat votul sunt la fel de vinovati. O circumstanta, decisiva pana la urma, a fost ca ,,alesul este ales” ! Noi astia multi, printr-un vot masiv, macar ii incurcam nitel !

 4. Johannis nu ar mai trebuii comentat pt. ca a dovedit pana acum ca este o nulitate si un om de nimic.El trebuie judecat si condamnat pt. toate faptele lui facute pt. ca se face vinovat inclusiv de juramantul dat la investirea lui ca presedinte al Romaniei pe care nu la respectat si si-a tradat tara si poporul.

 5. FAZ a mers pana acolo incat la numit ,, magnificentul gorobete cu opinci de anvelopa ,, !!

 6. Ăștia de la FAZ n-au auzit ca atunci când Iohannis vorbeste in Consiliul European ,,toată lumea amuteste”.

 7. Îi doresc acestui Johannis să-l mănânce nemernicia cu care a condus România în acești 10 ani… și credeți-mă, Dumnezeu nu rămâne dator niciodată

 8. ”Nu este un om..” .. E concluzia corectă.. Este doar un romîn,. Ceea ce se vede și se demonstrează..

 9. Cu banii cheltuiti prin Africa se puteau construi niste WC_uri in mediul rural !!

  \\\\

 10. Oamenii ăștia care trădează acum interesele țării punandu se in slujba intereselor străine,dacă ar fi citit Caragiale și-ar fi dat seama ,că străinii ” iubesc trădare,dar urăsc pe trădător”

 11. Cea mai bună funcție europeană e la vaci. Îi găsesc ăștia post în munții Alpi să ducă vacile ale mov la păscut. Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.