Iohannis îl mângâie pe creștet pe Tudose și avertizează PSD

Președintele Klaus Iohannis s-a poziționat joi, pe față, în tabăra premierului Mihai Tudose în scandalul remanierilor care macină PSD.

Iohannis a declarat la Craiova, întrebat despre remanierile din Guvern, că premierul este de „bună credință”, iar dacă se dorește remaniere care să aducă rezultate, „atunci remaniere să fie”.

„Eu am discutat cu premierul şi mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu. E treaba altora. M-aţi întrebat de remaniere. Eu cred că premierul este de bună credință și dorește să aibă o echipă performantă. Pe de altă parte, și românii și eu după aproape un an de la câștigarea alegerilor așteptăm ca PSD să vină cu niște rezultate tangibile pentru români și dacă e nevoie de o remaniere pentru a obține așa ceva, atunci remaniere să fie”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a avertizat totodată că o eventuală cădere și a acestui Guvern l-ar face să se gândească „extrem de serios” dacă PSD mai are capacitatea de guvernare.

Șeful statului a fost întrebat dacă va mai nominaliza un premier de la PSD dacă Mihai Tudose va demisiona.

”Trebuie să fim foarte serioși aici. Dacă și acest guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație”, a precizat președintele.

Klaus Iohannis a respins pe de altă parte varianta unui nou Guvern format din tehnocrați. ”Un guvern de tehnocrați nu este o soluție pe termen mai lung. Asta am spus-o și atunci când am instalat un guvern tehnocrat, care la acel moment a fost o soluție rezonabilă. Acum suntem la puțin timp după alegeri, avem un partid care a câștigat alegerile, acum nu are decât să performeze. Orice altceva sunt discuții puerile care nu își au rostul. Cine a câștigat să-și facă treaba, să guverneze, să performeze”, a mai spus Iohannis.

Totodată, președintele a reiterat că persoanele cu probleme în justiție nu au ce căuta în conducerea statului.

„Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri. Important este să fie o echipă guvernamentală care nu are problemele de integritate, care e dispusă să meargă înainte şi să îţi facă treaba. Persoane cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului. În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovătie ca în justiţie.(…) Aud tot timpul politicieni care spun că nu sunt vinovate şi trebuie să funcţioneze prezumţia de nevinovăţie. Da, în faţa justiţiei, dar în politică trebuie să fie altfel. Cum să creadă românii într-un guvern care are acolo persoane suspecte”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat de propria situaţie, când a fost suspectat de Justiţie, Iohannis a răspuns scurt: „Cu tot respectul, nu am fost suspectat”.

Despre Ioana Radu Articolele 865
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*