Iohannis: Nu sunt străin de agricultură

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat marți că nu este „străin de agricultură și de animale”, deși nu se „vede” în postura de fermier.

Iohannis a fost întrebat de jurnaliști, la o fermă din județul Călărași, dacă s-ar vedea în postura de fermier.

„Personal, nu mă văd în postura de fermier. Asta nu înseamnă că nu trebuie să se vadă mulți alții în postura de fermier. Eu mă văd, mai degrabă, în postura de președinte. (…) Nu știu ce impresie aveți despre mine, dar nu sunt străin de agricultură și de animale. Mi-am petrecut multe vacanțe de vară la țară, la bunicii mei. Sunt confortabil cu agricultura, ca să spun așa”, a răspuns Iohannis, citat de Agerpres.

Întrebat fiind ce s-ar pricepe să facă la o fermă, Klaus a spus că „nu știe”, dar că ar învăța „destul de repede”.

„La o fermă în ziua de astăzi, nu știu la ce m-aș pricepe, dar cred că aș învăța destul de repede”, a afirmat acesta.

Klaus Iohannis a subliniat că agricultura trebuie să reprezinte o parte mult mai însemnată din economie.

„Agricultura, la noi, trebuie să devină mult mai performantă și să reprezinte o parte mult mai însemnată din economia românească. Avem exemple foarte bune de întreprinzători în domeniul agrar, dar, în ansamblu, situația este total nesatisfăcătoare pentru România. Dacă ne gândim că, din anii 30, România a fost o țară care a exportat enorm de mult, a alimentat zone semnificative din Europa și, în ziua de astăzi, importăm aproape 70% din produsele agricole de consum trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Avem nevoie de mii și mii de întreprinzători în domeniul agriculturii românești”, a mai spus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.