Mesajele lui Iohannis, Fifor și Dăncilă după incident

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat luni că cei opt militari răniți în Afganistan în cursul dimineții sunt în afara oricărui pericol şi primesc îngrijiri medicale în Kandahar.

„Vestea bună este că toţi cei opt militari sunt în afara oricărui pericol. Suntem în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a putea fi la curent cu evoluţia stării medicale a colegilor noştri, medicii le acordă ajutorul de specialitate. Leziunile pe care le-au suferit nu le pun viaţa în pericol. Este un eveniment pe care nu ni l-am fi dorit. Mă gândesc cu mare tristeţe şi la militarii noştri, şi la familiile lor, suntem aproape de ei”, a spus Fifor la Digi24.

La rândul său preşedintele Klaus Iogannis a transmis un mesaj după atacul din Afganistan soldat cu rănirea a opt militari români, în care le urează acestora însănătoşire grabnică.

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți.

Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare.

Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale”, spune Iohannis în mesajul său.

Și premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj după atacul din Afganistan, în care afirmă: „M-a întristat profund vestea atentatelor din Afganistan, în urma cărora şi-au pierdut viaţa civili, inclusiv copii, iar opt militari români au fost răniţi. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au avut de suferit de pe urma acestor evenimente tragice. Ministrul Apărării mi-a transmis că este în legătură permanentă cu echipa de comandă, iar medicii le acordă răniţilor ajutorul de specialitate. Le doresc însănătoşire grabnică militarilor noştri şi  multă putere familiilor lor pentru a trece cu bine peste aceste momente dificile”.

Opt militari români, din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel, au fost răniţi luni dimineaţă în Afganistan, în timpul unei misiuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Intreb si eu daca Levi- Rabinul Sef al PSD si gemenele VV Dancila (Viorica,respectiv Vasilica)nu ar trebui sa isi deplaseze cuferele si in Afganistan?Ar insemna enorm pentru opinia publica si chiar pentru Melescanu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.