Ţiriac. ”Proba de sânge a Simonei Halep în România a fost maltratată”

Ion Ţiriac a afirmat, miercuri seara, la Gala Sportului 2023, că proba de sânge recoltată în România jucătoarei Simonei Halep a fost „maltratată” şi că nu trebuia admisă de nicio instanţă sportivă în cazul de dopaj în care aceasta este implicată.

„Ce să spun despre Simona, că nu ştiu mai multe decât voi, pentru că nu are voie să vorbească, sau a fost sfătuită să nu vorbească.

Însă, având în vedere că acum ştim că proba de sânge a fost oarecum maltratată, să nu-i spun altfel, în România, luată la 5:30 dimineaţa, şi trebuia în trei ore să fie la minus 3 grade, în nu ştiu ce laborator… aia nu ar fi trebuit să fie admisă niciunde. Luată şi după atâta timp”, a afirmat Ţiriac la Ateneul Român.

Fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ţiriac speră ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde Simona Halep a contestat decizia de suspendare pentru patru ani, să nu judece la fel ca în cazul fostei gimnaste Andreea Răducan, testată pozitiv la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000.

„Şi hai să mai descoperim o treabă. Să sperăm că TAS face o treabă mai bună ca la Sydney, unde a încercat să fie Solomon, şi a luat Andreei Răducan încă două medalii de aur. Să sperăm că acum le vine un pic mintea la cap”, a mai spus Ţiriac.

Simona Halep a fost audiată la Lausanne în perioada 7-9 februarie şi un verdict va fi dat în apelul depus de ea în următoarele săptămâni sau luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

  1. TAS va menține suspendarea, ideal ar fi să reducă durata suspendării dar nu cred, se va crea un precedent. Halep a făcut multe greșeli în prima fază, Ţiriac a omis sa-i amintească strategia de apărare total greșită la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

  2. Corect! Să spună cetățenii care au făcut analize in Romania, cei care au primit răspuns dubios adică pozitiv și au fost obligați să reia analizele imediat, pe propriul buzunar și rezultatele in final au fost corecte! Numai eu am făcut analize de 2-3 ori dar și ecografie pe banii mei și în final, nicio problema dar după un stres puternic privind sumele de bani cheltuite și repetarea acestor proceduri inclusiv la testare covid! Bani aruncați masiv pentru un rezultat dubios inițial, care în final a fost negativ că boli.

  3. Eu cred ca proba aia de sange a Simonei a fost chiar violata.
    Mai precis: intai a fost maltratata si apoi violata.

  4. Haha, în jigodismul lui moș Tândală are umor fara sa știe, prin buscularea limbii române cu orice prilej. Recomand lectura declaratiei de angajament la securitate a acestei canalii turnătoare, pe care ziaristi morti de foame si agramati inca il curteaza.

  5. Daca proba din Romania a fost „maltratata( adica nu a fot tinuta in conditii de temperatura, alterindu-se prin oxigenare), ce sa mai vorbim de probele din USA…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.