Izolați regimul

Vicepreședinte SUA Mike Pence, aflat în vizită în Chile, a cerut miercuri Braziliei, Peru, Chile și Mexicului să rupă legăturile cu Coreea de Nord, adăugând că „toate opțiunile” sunt pe masă în ceea ce privește criza nord-coreeană, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Statele Unite acordă o mare importanță izolării diplomatice în curs a regimului Kim Jong Un și cerem astăzi ferm autorităților din Chile, cerem Braziliei, Mexicului și Peru să rupă toate legăturile diplomatice și comerciale cu Coreea de Nord”, a spus Pence într-o conferință de presă comună cu președintele chilian Michelle Bachelet.

Președintele american Donald Trump a avertizat săptămâna trecută Phenianul că SUA vor trece Coreea de Nord prin „foc și furie de o manieră nemaivăzută în lume” dacă își va pune în practică planurile de lansa rachete spre Guam.

După declarațiile lui Trump, liderul de la Phenian a anunțat marți că suspendă proiectul nord-coreean de lansare de rachete către Guam, principalele țări implicate în acest dosar dând semne că doresc o detensionare a situației actuale din Peninsula Coreeană.

Pence a adăugat în conferința de presă că există motive de speranță în legătură cu situația din Coreea de Nord.

„Administrația noastră a primit sprijinul națiunilor din întreaga lume și, așa cum a afirmat și președintele Trump în această dimineață, începem să vedem progrese în rezolvarea crizei nord-coreene”, a mai spus Mike Pence.

Recomanda