J.K. Rowling donează 10 milioane de lire sterline unei clinici

J.K. Rowling, autoarea cărţilor de succes din seria Harry Potter, va dona 10 milioane de lire sterline pentru înfiinţarea unei clinici care să efectueze studii în tratarea sclerozei multiple, boala care i-a ucis mama.

Clinica va fi deschisă în cadrul University of Edinburgh din Scoţia, ţara în care scriitoarea s-a stabilit în urmă cu foarte mulţi ani.
Mama lui Rowling a murit în anul 1990, la vârsta de 45 de ani, înainte ca scriitoarea să devină faimoasă cu povestea micului vrăjitor Harry Potter.

J.K. Rowling, care are o avere de peste 650 de milioane de lire sterline, a spus că speră că va deveni un centru de excelenţă şi medicii vor putea să cerceteze alte boli precum Alzheimer şi Parkinson, scrie ziarul „The Daily Mail”.

J.K. Rowling avea doar 12 ani când mama ei a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Scriitoarea a spus că scria „Harry Potter”, însă nu a apucat să îi spună mamei ei despre ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.