Corespondență de la Madrid Jaqueline, la fel de tare ca Nadal

Victorie frumoasă pentru Jaqueline Cristian. Românca a luptat eroic în capitala Spaniei și a trecut în turul 2 la Mutua Madrid Open 2024.

Fotoreportajul de la Madrid a fost realizat pentru cititorii cotidianul.ro de singurul fotograf român acreditat la acest turneu, Florin Bălțătoiu.

Venită din calificări, nevoită să joace două tururi până să ajungă pe tabloul principal, paradoxal, nu pierde energie, ci câştigă forță şi devine mai bună şi mai puternică, de la meci la meci.
Ieri seară, pe terenul 5 de la Caja Magica, jucătoarea noastră a avut ca adversară pe Magdalena Frech din Polonia.
Veniți cu toții cu mare entuziasm, nu concepeam să fim martori decât la o victorie. Totuși, moralul ne-a fost zdruncinat serios de începutul partidei și de jocul abătut pe care îl făcea Jaq. Până să ne dăm noi seama bine ce se întâmplă, se făcuse 5-1 pentru poloneză.
Spre încântarea fanilor româncei, de la acest scor Jaqueline s-a transformat. Mâinile și picioarele ei au prins viață, mentalul s-a deblocat, publicul i-a ținut partea.
De la 5-1 pentru Frach, românca noastră s-a dezlănţuit, ducând scorul la 7-5 pentru ea şi închizând setul.
Aveam impresia cu toţii că pe teren e o singură jucătoare.
Jaqueline s-a transformat în Nadal, câştigând aproape orice punct, fie din serviciu, forehand, backhand sau vole, fie din schimburi lungi asemenea marelui tactician Djokovic.
Așadar, a avut şi forță ca Rafa şi măiestrie ca Nole.
Conducea cu 7-5, 5-0, 40-0.
Abia acum, au venit ceva emoţii. Turaţiile motoarelor frumoasei şi graţioasei noastre jucătoare au scăzut, ceea ce a permis Magdalenei Frech să reducă diferenţa la 5-2.
Jaqueline s-a mai încordat o dată şi a făcut ghemul izbăvitor.
Jaqueline Cristian-Magdalena Frech 7-5, 6-2.
Victorie mare pentru România, care are trei jucătoare în turul 2 la Madrid.
A fost un duel între ” Davai, Magda!” și ” Hai, Jaqueline!”. Ce-i drept, românii au dominat tribunele în proportie de 80%. Polonezii 15% și restul de 5% spanioli și fani de peste tot.
Nu putem sa nu scriem și de cel mai mare suporter care a fost alături trup şi suflet pe tot parcursul întâlnirii. Mama lui Jaqueline.
 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Forma corecta este ”Mama Jacquelinei” nicidecum ”Mama lui Jaqueline”.
    Altfel, felicitari pentru victorie.

  2. Bravo!
    O mare jucatoare,completa ca joc,cu un psihic pe masura!
    S-a produs o transformare,nu mai este o fetita,a devenit o femeie,jucatoare puternica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.