Judecătorul Stan Mustaţă urma să îl ajute pe Dan Voiculescu

Potrivit rechizitorului trimis instanţei de judecată de către DNA, judecătorul Stan Mustaţă ar fi fost de acord să dea o anumită soluţie în dosarul lui Dan Voiculescu privind Institutul de Cercetări Alimentare.

Potrivit acestor interceptări apar discuţii între intermediar şi judecătorul Stan Mustaţă, primul cerând detalii despre dosarul lui Dan Voiculescu.

De asemenea, există pasaje din care reiese că membrii grupării infracţionale erau îngrijoraţi că Stan Mustaţă era chemat să judece acest dosar, considerat greu, şi apreciau că trebuie să fie găsită o soluţie.

Judecătorul Stan Mustaţă le spunea complicilor săi că urmează să dea o soluţie în dosarul lui Dan Voiculescu, însă Ion Boraciu i-a sugerat să scape de dosar, „să-i facă vânt”, judecătorul formulând în acest sens o cerere de abţinere, care a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

DNA are înregistrări ambientale în care Stan Mustaţă şi complicii acestuia – Ion Boraciu, cel despre care judecătorul spunea că îi este „prieten vechi”, Florian Alexandru, un apropiat al clanului „Cămătarii” şi grefiera Mariana Curea – discută despre dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, pe care magistratul îl judeca.

„În continuare, Boraciu Ion i-a solicitat detalii inculpatului Mustaţă Stan despre dosarul penal privind pe inculpatul Voiculescu Dan: «…şi de aia m-am… îi faci amânare… cerere, nu?», «Cine-i număru’ unu acolo, tu sau… ? », iar judecătorul l-a lămurit că el conducea completul de judecată («Eu. Mă dau…[neinteligibil]…»). De asemenea, Boraciu Ion şi-a manifestat disponibilitatea de a obţine o soluţie favorabilă în respectiva cauză penală («Şi bă, în caz de ceva…», «Că e loc.»), Mustaţă Stan confirmând imediat că a înţeles corect «oferta sa»: «Da, da, da. Da»”, se arată în rechizitoriul trimis Curţii de Apel Bucureşti, care va judeca dosarul de corupţie al lui Stan Mustaţă.

În rechizitoriul trimis Curţii de Apel Bucureşti, care va judeca dosarul lui Stan Mustaţă, procurorii arată că martorii cheie în acest dosar sunt complicii la faptele magistratului.

Membrii acestei grupări, notează anchetatorii, au acţionat coordonat, fiecare dintre ei având stabilite anumite sarcini.

„În realizarea rezoluţiei infracţionale luate în cadrul grupului constituit, reţinem o gamă extrem de variată a actelor materiale menite să asigure un veritabil mod de viaţă, iar succesiunea «serviciilor» oferite de magistratul Mustaţă Stan se situează în centrul activităţii infracţionale, reprezentând preocuparea majoră a membrilor grupului, care au acţionat în mod organizat pe o perioadă îndelungată de timp”, arată procurorii.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă, alături de el fiind deferită justiţiei grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, ambii în stare de arest preventiv.

Procurorii DNA îl acuză pe magistratul de la Curtea de Apel că ar fi cerut, prin intermediari, bani de la cei implicaţi în procesele pe care le judeca pentru a pronunţa soluţii favorabile.

Judecătorul a fost suspendat din magistratură, de către CSM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.