Jumătate dintre germani îşi doresc revenirea la moneda autohtonă

Jumătate dintre germani şi-ar dori reintroducerea vechii monede naţionale – marca germană – în timp ce 48% din populaţia Germaniei rămâne favorabilă euro, conform rezultatelor unui sondaj realizat recent de publicaţia Focus şi citat de Agerpres.

Cu un an şi ceva în urmă, raportul era invers: euro era susţinut de jumătate din populaţia Germania, iar în favoarea monedei naţionale se pronunţaseră 47% dintre germani, scrie publicaţia Die Welt, indicând că oponenţii monedei euro sunt de regulă susţinători ai formaţiunilor de opoziţie.

Pentru menţinerea euro se pronunţă 53% dintre adepţii creştin-democraţilor, conduşi de cancelarul Angela Merkel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.