Kievul închide spațiul aerian din estul Ucrainei

Autoritatea Aeronautică din Ucraina a închis spațiul aerian pentru aparatele civile de zbor în zona operațiunilor militare. Cursele vor fi reluate după stabilizarea completă a situației, transmite Jurnal.md.

„În vederea garantării unui nivel adecvat de siguranță, dar și pentru a evita orice tip de trafic civil, spațiul aerian deasupra teritoriului din estul Ucrainei a fost închis” se arată într-o declarație a instituției, citată de ria.ru

Sâmbătă, forțele ucrainene de securitate au anunțat că au preluat controlul asupra zonei de conflict Slaveansk și Kramatorsk. Potrivit secretarului adjunct al Consiliului ucrainean pentru Apărare și Securitate Națională, trupele ucrainene va prelua controlul și asupra regiunilor Lugansk și Donețk, obligând milițiile pro-ruse să se predea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.