Klemm: Rusia nu a devenit o ameninţare pentru România

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că Rusia nu a devenit o ameninţare pentru România după inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, pentru că ruşii ştiu că scutul nu reprezintă o ameninţare pentru ei.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a aflat, marţi, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, unde a ţinut un discurs pe probleme legate de relaţiile SUA – România şi priorităţile mandatului său, urmat de un dialog deschis cu profesorii şi studenţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de către o studentă dacă Rusia a devenit o ameninţare pentru România, după inaugurarea scutului de la Deveselu, ambasadorul SUA la Bucureşti a răspuns „nu”.

„Răspunsul la această întrebare este <nu>. Rusia ştie asta, dar tot spune lucruri trăsnite (silly things). Scutul antirachetă de la Deveselu este o investiţie majoră a SUA şi a României, în scopul apărării Alianţei NATO în întreaga regiune, de care România ar trebui să fie mândră. Oricum, nu reprezintă nicio ameninţare pentru Rusia. Scutul apără împotriva ameninţărilor cu rachete care ar putea veni din afara spaţiului european, din Iran spre exemplu, dar şi din alte state ale Orientului Mijlociu. Rusia ştie asta, am spus-o de mii de ori, şi este dezamăgitor să vedem cum comentariile Rusiei susţin contrariul”, a afirmat Hans Klemm.

Rusia va lua măsuri pentru a se apăra, în contextul instalării sistemului antibalistic NATO în România, afirma preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

„Situaţia geopolitică nu se schimbă spre bine. Din păcate, se agravează, ţinând cont de instalarea unor elemente antibalistice americane în România”, declara Vladimir Putin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.