Kovesi: DNA, nicio condamnare la CEDO după 2013

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți, la CSM, că nu există nicio condamnare la CEDO în cauze instrumente de DNA după anul 2013, de când a preluat conducerea instituției, menționând că Tudorel Toader nu își poate întemeia cererea de revocare pe o decizie a CEDO.

„Nu e nicio condamnare la CEDO în dosare intrumentate de DNA după anul 2013, ca atare nu mi se poate imputa, reține acest motiv, total eronat din puncut meu de vedere. Dacă discutăm de condamnări pe care DNA sau PNA le are în dosare în 2001-2012 pot să vă spun că sunt 12 cauze penale și s-au reținut încălcare a trei articole, lipsa condițiilor de detenție, depășirea duratei nerezonbile a procedurilor sau în care soluția din calea de atac se baza doar pe probe la instanța de fond și spețe la viața privată. Suma totală în aceste 12 dosare este de 42 mii euro. În niciuna nu s-a reținut vreo încălcare a legii până în prezent din 2013. Nu cred că domnul ministru își poate întemeia o cerere pe o decizie a CEDO pentru că nu există”, a spus Laura Codruța Kovesi în fața Secției pentru Procurori a CSM.

În ceea ce privește numărul achitărilor, Kovesi a precizat că și în această privință ministrul Justiției a prezentat date nereale și nedovedite.

„În 2016 au fost 116 persoane achitate, 15 ca urmare a aplicării dezinciminării ca urmare a deciziei CCR privind abuzul în serviciu. În 2017 nu a crescut numărul achitărilor, avem 92 de inculpați pe alte temeiuri decât decizia CCR. Din cei 92, 32 au fost trimiși în judecate în anul anului 2013, 13 în 2011, 1 în 2006, 5 în 2009. Nu toate soluțiile sunt imputabile procurorilor care și-au desfășurate activ în DNA după anul 2013. (..) Ponderea achitărilor, modul în care se calulează e stabilit de CSM”, a completat Kovesi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

13 Comentarii

 1. kovesi mincinoasa din medias si cu werner din sibiu(judet sibiu)
  ANTIROMANI vinduti

  • Bravo Kovesi, l-ai distrus pe procurorul ceausist, l-ai nimicit, l-ai bagat in corzi, l-ai facut ko de la primul raspuns. Baga-i pe hoti la puscarie, ia-le averile. Bine ca a fost audierea live, ca a putut vedea toata Romania nimicnicia acestui activist comunist.

  • grasu!!!…ai minte de australopitec, primitiv și grohăitor. Procuror ceaușist a fost tată-su lui kovesi și, ar fi igienic să-i cunoaștem activitatea de ”pedepsire a dusmanilor poporului”, nu??. Ai o suta de cuvinte in vocabular și două idei fixe. Postac prost și de nimic…

 2. Nemernica asta minte cu nerusinare fara sa clipeasca!

  • Te rog sa publici hotararile CEDO si sa arati ca Kovesi a mintit. Singurul care minte cu nerusinare este Tudorel, pentru ca responsabilitatea pentru conditiile din inchisori pentru care exista condamnari ale Romaniei la CEDO apartine Ministerului Justitiei si Guvernului, adica in momentul de fata lui Tudorel ca sef al ministerului si nu procurorilor a caror responsabilitate e sa trimita inculpatii in fata judecatorilor care hotarasc daca acestia merg la inchisoare sau nu. Nu procurorii construiesc inchisori, nu procurorii angajeaza lucratori in sistemul penitenciar ci Guvernul prin MAI si MJ.

 3. A mintit Tudorel in acel raport cum rar mi-a fost dat sa cred din partea unui Minsitru al Justitiei!
  Eu nu cred ca acel Raport rusinos a fost facut de PROFESIONISTUL Tudorel, cu un CV de Judecator la CCR, Profesor Universitar, Rector la Drept!
  NU cred ca un OM cu un asemenea CV pe BUNE obtinut face asa ceva, isi manjeste Reputatia si accepta sa ajunga criticat in breasla….
  Asta s-a intamplat cu Tudorel, TOTI Cei din Breasla i-au CONTESTAT acel Raport facut pe model Antena 3!
  Nu cred.
  Acel Raport pe model Antena 3 insusit de Tudorel e o rusine pentru PROFESIONALISMUL acestui om, pentru Cariera lui profesionala.
  Cum a putut sa-si insuseasca asa ceva, dincolo de angajamentul pe care si l-a luat fata de Taricenau si Dragnea?
  Toata cariera lui de PROFESIONIST a fost facuta PRAF si PUBLBERE cu acest Raport de studio Antena 3!
  Mai mare rusinea!!
  Cand in CSM scorul e NET IMPOTRIVA, ceva e acolo la Raportul lui Tudorel, doar Tudorel si-a votat propriul Raport… doar el, evident e detinatorul ADEVARULUI Suprem pe care nu o data l-a invocat azi in sedinta CSM!
  Rusine!
  Acum, Presedintele Johannis cu Respingerea de la CSM va RESPINGE Revocarea dnei Kovesi fara probleme.
  Deseara urmeaza Dragnea si Taricenau la Antena 3 unde vor ACUZA CSMul ca face parte din „statul paralel” NE-PSD!!!
  TOT ce NU e de partea penalilor din PSD-ALDE e „stat paralel”, cand de fapt EI sunt STATUL PARALEL cu STATUL de DREPT care ar trebui sa-i trmita direct la puscarie pe acetsi HOTI!
  Evident ca „lupta” va continua, Tudorel asa a primit sarcina, ORICE ca sa o Revoce pe Kovesi si asa sa scape Dragnea si Taricenau de Jilava!
  Rusine!

  • tot activ…tot activist ?! ce de scenarii stii sa faci ?! cum esti platit ?! pe comentariu,pe fiecare cuvintzel.. ? ti-au dat nume conspirativ de gagica…jalnic !

  • Esti perfect dusăăăăă!!!! Există condamnări la CEDO pentru încălcări ale drepturilor fundamentale, inclusiv pentru tortură!!!!! Ești o securistă isterică, nu vezi nimic altceva in jurul tău…. Ceaușescu și-a prelungit dictatura pentru au existat, la vremea aceea, cretini spălați pe creier ca tine. Câți arginți primești?

  • Stai calare pe monitor si cand te apuca criza bati cu degetul in taste uitand sa bagi ochiul la rezultat.
   Simptomul e vizibil si duce doar la un final fericit.
   Pa draga.

  • Nu s-au dat condamnari la CEDO în dosarele intrumentate de DNA după 2013 – acesta e un fapt relativ usor verificabil. Daca era o minciuna, ar fi spus-o Tudorel Toader in interventia lui. N-a spus-o, deci nu e minciuna.

 4. Daca se hotaraste vreun sculptor sa ridice un MOENUMENT AL MINCIUNII, cred ca duduia asta poate fi MODEL. Probabil, ea va cere un onorariu dar avand in vedere IDENTITATEA ABSOLUTA DINTRE EA SI MINCIUNA, chiar ar merita sa i se dea un bacsis ca sa pozeze. Desi, daca vorbeste cineva cu ambasadorul USA, ala o pune sa pozeze fara pesches, doar ii da o diploma.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.