La mpox, ca la Covid? S-a făcut o comparaţie

Europarlamentarul AUR Adrian Axinia, membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), a atras atenţia asupra „isteriei” cauzate în întreaga Europă de modul de comunicare şi acţiune al instituţiilor UE privind epidemia de variola maimuţei (Mpox).

„Isteria publică generată în jurul epidemiei de variola maimuţei (Mpox 2024) pare să fie alimentată în mod voit şi artificial de către instituţii internaţionale, inclusiv structuri ale Uniunii Europene. Această abordare alarmistă – date fiind numărul mic de cazuri şi metoda de transmitere a virusului – creează angoase la nivelul cetăţenilor Uniunii Europene, care îşi amintesc de gestionarea excesivă din perspectiva drepturilor şi libertăţilor cetăţeniei a situaţiei din perioada pandemiei Covid 19”, a declarat Axinia în cadrul discursului din Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), conform unui comunicat al partidului

În opinia eurodeputatului AUR, această abordare instituţională poate genera, în mod nejustificat, costuri economice şi sociale importante.

„Exacerbarea subiectului Mpox nu face altceva decât să genereze o presiune nedorită asupra burselor şi asupra economiilor statelor UE, în condiţii de fragilitate bugetară şi a unor creşteri economice anemice, mult sub aşteptările de la începutul anului. Practic, printr-o astfel de abordare, nu facem decât să introducem şi mai multă incertitudine în piaţă”, susţine Adrian Axinia.

În alocuţiunea sa, reprezentantul AUR a criticat şi faptul că s-au contractat deja vaccinuri pentru variola maimuţei la nivelul Autorităţii europene pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară (HERA) fără să existe o dezbatere prealabilă. Şi asta în contextul în care preşedinta Comisiei Europene este implicată în scandalul Pfizergate.

„Având în vedere scandalul Pfizergate şi faptul că există un dosar de cercetare penală deschis de Parchetul European (EPPO) privind achiziţia de vaccinuri anti-Covid, este absolut incorect şi contraproductiv că s-a purces deja la contractarea unor vaccinuri fără să existe o dezbatere prealabilă consistentă la nivelul Parlamentului European. La fel ca şi în cazul achiziţionării vaccinurilor anti-Covid, ar fi dezirabilă prezentarea corespondenţei între HERA (Autoritatea europeană pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară) şi companiile cu care s-au realizat contractele”, a concluzionat Axinia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. Vai, cum e posibil ca ‘acest politician’ să îl faulteze pe unicul și neegalatul ‘importator și plătitor de publicitate pe tv’ de la usr Vlăduț Voiculescu pentru orice tip de tratamente cunoscând efectele negative oribile?! Nu se îndură CNA și nici guvernul să îl blocheze prin interzicere, și ăștia de la AUR își permit?! Sa înțelegem că, verbal, AUR e interesat de sănătatea cetățenilor români din țară?! Verbal, da, dar în fapt, sub nicio formă.

  2. Cand a aparut molima asta, „specialistii” ne spuneu ca se transmite doar in mediile lebeghedist-pidosnice. Acum vad ca oricine poate sa ia o maimuteasca, fara sa-si riste dosul. Cre e adevarul Tovarasi? Are sau nu are maimuta variola-n dos?

  3. Asteptam cazuri de variola porcului la „ielite”. Stocati vaxxinuri. Dati mai departyye.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.