Lăcomia, la apă: „S-ar putea să facem anumite ajustări”

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a admis marți că există posibilitatea ca OUG 114, zisă și a lăcomiei, să nu fie perfectă și prin urmare să fie modificată.

„Ordonanţa 114 rămâne. S-ar putea să facem anumite ajustări (…) Ordonanţa s-ar putea să nu fie perfectă. S-ar putea, şi asta poate să se constate acum, că sunt anumite efecte care nu au fost suficient studiate. (…) Economia, din păcate, este o ştiinţă, dar ea nu este întotdeauna o ştiinţă perfect matematică. Nu pui necunoscutele în ecuaţie, îşi dă rezultatele şi cu asta ai încheiat. Vezi de foarte multe ori efectele ca urmare a măsurilor şi cred că cel mai grav este să fim surzi la anumite semnate care vin din piaţă şi să refuzăm dialogul. Cred că este obligaţia noastră, ca prin dialog, să vedem ce putem face”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu marţi, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Tăriceanu a dat exemplu unor soluţii mai bune pe care Banca Naţională le-ar putea găsi în calcularea ROBOR-ului, în vederea scăderii acestuia. De asemenea, preşedintele Senatului a precizat că miercuri se va întâlni cu toate companiile mari din domeniul energiei, pentru a vedea dacă e nevoie de anumite corecţii.

Pe de altă parte, liderul ALDE a recunoscut faptul că ordonanţa a creat o „tulburare” în mediul bancar.

„În momentul de faţă, ca urmare a Ordonanţei 114, care a creat o ‘tulburare’, să zicem aşa, i-a pus pe unii pe gânduri – „ce facem?” – şi-au dat seama că trebuie să facă ceva. Cine? Pe de o parte şi Banca Naţională, care încearcă să caute o soluţie mai bună, dar şi mediul bancar”, a precizat acesta.

În acelaşi context, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat faptul că pe lângă aşa numita „taxă pe lăcomie” şi măsurile din domeniul energiei, ordonanţa ar putea avea efecte benefice prin majorarea salariului minim în domeniul contrucţiilor. În opinia acestuia mărirea salariului minim neimpozabil pentru muncitorii din construcţii va scoate munca „la negru” la suprafaţă şi îi va a-i readuce acasă pe cei care lucrează în acest domeniu în străinătate.

„Ordonanţa a intrat în vigoare pe anumite segmente. Altele sigur că vor putea fi discutate. Poate în legătură cu ceea ce este de făcut în domeniul bancar o să ne mai luăm un timp suplimentar”, a conchis Tăriceanu.

Despre SRI

Tăriceanu a mai declarat marți seara că există o schimbare clară de atitudine a SRI de când a fost numit la conducere Eduard Hellvig, despre care a spus că a avut curajul ”să pună pe masă protocoalele secrete”, o dovadă că ”Statul Paralel” nu e o formulă metaforică.

”Există o schimbare clară de atitudine de când a venit Hellvig, pentru că Hellvig a avut totuși, trebuie să recunoaștem, curajul să pună pe masă protocoalele secrete”, a declarat la TVR Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că demersul șefului SRI a fost dovada că ”statul paralel” nu e o formulă metaforică.

”Nu sunt numai niște hârtii. În momentul în care aceste hârtii au fost semnate, ele și-au produs efectul, niște efecte grave de pe urma cîărora suferă foarte mulți”, a mai spus președintele Senatului.

Pe de altă parte, liderul ALDE a declarat marți, după ce purtătorul de cuvânt al SRI a afirmat că Seviciul este organizat după modelul sovietic și că e clar că sunt câteva mii de persoane în plus, că legea de funcționare nu este obstacolul în restructurarea activității serviciilor.

„Tot a crescut (bugetul SRI – n.r.), s-a umflat, s-a umflat, a avut o serie de activități la care ar fi trebuit să renunțe, a și renunțat Serviciul Român de Informații, de exemplu celebrele interceptări ale telefoanelor, care a reprezentat o activitate consistentă și costisitoare și pe care Curtea Constituțională a spus nu aveți dreptul să o faceți”, a declarat președintele Senatului.

Acesta a mai adăugat faptul că nu crede că legea de funcționare este obstacolul în restructurarea activității serviciilor.

„Dacă nu mai sunt cheltuielile cu ascultările la personalul respectiv, e în continuare în servicii. Lucrează un număr important, nu pot să dau eu aceste cifre de angajați ai SRI la paza aeroporturilor, în special la Otopeni, care nu sunt remunerați, da? Mai au tot felul de alte activități, poșta specială, toate astea ar trebui curățate. Deci, astăzi am văzut că purtătorul de cuvânt al SRI-ului spunea că SRI este organizat după modelul sovietic și că e clar că sunt câteva mii de persoane în plus. Păi, tocmai asta e problema. Nu cred că legea de funcționare este obstacolul pentru ca serviciile să își restructureze activitatea” a adăugat acesta.

Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, spune, într-un răspuns transmis jurnalistului Ion Cristoiu, în contextul discuției legate de reducerea bugetului Serviciului, că SRI a fost organizat pe model sovietic, iar funcționarea se face în baza unei legi din perioada în care nu era internet.

Despre Kovesi

Preşedintele Senatului a afirmat, marţi, că s-ar fi bucurat de posibilitatea numirii Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al Parchetului european, dacă n-ar fi ştiut ce a făcut aceasta în România.

„În general, când vezi că un român poate să acceadă la o funcţie de asta, trebuie să te bucuri. M-aş fi bucurat şi eu dacă n-aş fi ştiut ce a făcut Kovesi în România în calitatea ei de procuror general şi şef al DNA-ului, adică abuzuri, excese, încălcări ale Constituţiei, arestări făcute la bunul plac, decapăm pe unii, îi ridicăm pe alţii. Nu prea merge chestia asta cu procuror european”, a declarat Tăriceanu la TVR.

Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Escrocul Tariceanu da inapoi dupa ce BCE Avertizeaza Romania ca INCALCA Regulile:

    „Document Banca Centrală Europeană către Teodorovici: Nu am fost consultați în legătură cu taxa pe activele bancare. E un caz de nerespectare de către autoritățile române a Obligației de a ne consulta cu privire la asemenea legi.

    ​”Banca Centrală Europeană ar fi trebuit consultată ”într-o etapă adecvată” care să permită autorității care inițiază proiectul legislativ să ia în considerare avizul BCE înainte de a lua o decizie cu privire la fond.
    BCE nu a fost consultată de Guvernul României înainte de adoptarea și intrarea în vigoare a OUG nr. 114/2018.
    Mai mult, OUG nr. 114/2018 NU a fost însoțit de nicio Evaluare a Impactului care să arate Efectele impozitului asupra sectorului bancar”, se arată într-o scrisoare trimisă ministrului E. Teodorovici de către autoritatea europeană.
    ”În absența unei astfel de evaluări a Impactului, riscul ca impozitul să aibă un impact semnificativ asupra stabilității sistemului bancar nu poate fi exclus. BCE consideră că această neconsultare e un caz de NErespectare de către autoritățile române a Obligației de a consulta BCE cu privire la proiectul de legislație națională”, se mai arată în document.

    BCE nu stie, evident, ca in Guvernul analfabetei Dancila NU stie nimeni sa faca un Studiu de impact si ca Deciziile se iau din PIXul infractorului Dragnea!

  2. Uite ipocrizia guvernarii PSD-ALDE:
    „Ipocrizie electorală. PSD Braşov se face că susţine aeroportul Brasov.
    Deputaţii PSD de Braşov cer bani de la bugetul de stat pentru finanţarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, dar DUPA ce Bugetul a fost făcut.
    PSD Braşov cere bani de la bugetul de stat pentru finanţarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Deşi sunt la guvernare şi ar avea multe alte alte pârghii, mai directe, pentru a atrage bani pentru acest proiect, aleşii PSD Braşov au anunţat că, împreună cu UDMR, vor depune un amendament la bugetul de stat, pentru alocarea a 15 milioane Lei, către proiectul aeroportului.

    Vorbe goale, de campanie.
    „Proiectul Aeroportului Braşov-Ghimbav va genera dezvoltare economică locală şi regională. De aceea, noi, deputaţii PSD şi UDMR din Braşov, am iniţiat acest amendament prin care propunem alocarea unei sume de cel puţin 15 milioane Lei pentru finanţarea proiectului în 2019. În cadrul dezbaterilor din Comisiile de specialitate vom(!) face eforturi(!) pentru SUPLIMENTAREA acestei sume.” a declarat Roxana Mînzatu, deputat PSD.

    Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav NU a beneficiat NICIODATA de alocări din Bugetul de stat.
    PSDeii au făcut public acest anunţ, însă NU au precizat şi sursa exactă de finanţare de unde ar trebui să vină aceşti bani, respectiv capitolul bugetar, semn că, în cele din urmă, totul e exerciţiu de imagine.

    AZI, BUNA ZIUA Brasov; „BRASOV, 0 Lei! TOATE amendamentele la Proiectul Bugetului de stat pe 2019 care au vizat judeţul nostru au fost respinse pe bandă rulantă în comisiile de specialitate ale Parlamentului.
    Cele 3 Amendamente la Legea bugetului de stat pe 2019, privind finanţarea Aeroportului de la Ghimbav depus de parlamentarii braşoveni NU au trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului.
    Proiectul aeroportului, sabotat de Putere”
    http://www.bzb.ro/stire/brasov-0-lei-a134707

  3. Tariceanu s-a dat pe model Dragnea de la Teleorman: un escroc care minte si o intoarce ca la Teleorman cand vorbeste despre Taxa pe lacomie, despre SRI, despre Kovesi, despre Autostrazi!
    Sictir!

    Uite o minciuna tipica:
    „Rovana Plumb o dă la întors, după ce ea, Tăriceanu și Vâlcov au zis că Statul va construi 180 km de Autostradă în 2019: „E o estimare, NU a fost o promisiune”!
    Tăriceanu, Vâlcov și Rovana Plumb au SPUS, în ultima săptămână, că Guvernul va construi, în 2019, 180 kilometri de autostradă. Însă, prima care o dă la îINTORS e Plumb. ”Cei 180 de kilometri de autostradă la care am făcut referire că ar putea fi daţi în folosinţă anul acesta reprezintă o estimare pe baza datelor prezentate de Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi NU o promisiune”, a declarat MARTI Rovana Plumb, la Dezbaterea Proiectului de buget pe 2019 din şedinţa Comisiilor Reunite pentru Buget-finanţe.

    Aceeasi Rovana, LUNI:
    „R. Plumb a declarat LUNI, la dezbaterile din Comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului asupra Proiectului de buget al MT pentru 2019, că în acest an vor PUTEA fi DATI IN TRAFIC 180 kilometri de Autostradă.
    „Pentru anul 2019, vom PUTEA să dDAM în TRAFIC în ceea ce priveşte autostrăzile 180 kilometri. Până în momentul de faţă în România avem 807 kilometri de autostradă în trafic. Deci, pentru 2019 am prognozat următoarele autostrăzi care pot fi finalizate ca şi tronsoane:…”
    Editat
    Rusine, mincinosi ordinari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.