Lanțuri de fast food prinse că furau la cântar

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 15.000 de lei lanţurile de fast-food McDonalds şi KFC din Capitală, în urma unor nereguli care afectau interesul economic al consumatorilor.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis miercuri AGERPRES, în cazul unităţilor din Piaţa Romană au fost decise şi măsuri complementare de oprire temporară a desfăşurării activităţii până la remedierea abaterilor şi remedierea deficienţelor de informare, în termen de 30 de zile, de la data controlului.

„Furatul la cântar sau cu ocaua păreau lucruri apuse de pe vremea lui Cuza. Sunt convins că nu compania mamă îndeamnă la furt, dar iată că se dovedeşte că ar fi trebuit să se implice mai mult pentru ca aceste situaţii să nu apară. Ce mi se pare cel mai ciudat, este faptul că niciodată nu e favorizat consumatorul, când apar astfel de abateri. Permanent cel care pierde este acesta, iar cel care câştigă este operatorul economic. Transmitem, astfel, un mesaj, la începutul acestui an, că nu vom schimba abordarea decât în mai ferm”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, în comunicatul citat.

În ceea ce priveşte neregulile găsite, comisarii ANPC au constatat existenţa unor neconcordanţe în defavoarea consumatorilor, în ceea ce priveşte gramajul porţiilor de cartofi prăjiţi, gramajele declarate fiind mai mari decât cele constatate în urma cântăririi produselor gata de consum, prin sondaj; existenţa unor diferenţe, în defavoarea consumatorilor, la băuturile răcoritoare comercializate de la dozator, în sensul că nivelul de lichid nu atingea marcajul înscris pe pahar; lipsa menţiunii asupra ingredientelor cu potenţial alergen, în lista de preţuri cu informaţii privind denumirea, gramajul şi preţul produsului, din vecinătatea caselor de marcat; lipsa menţiunii asupra gramajului produselor, pe panoul tactil interactiv de prezentare şi comandă a produselor; folosirea unor agregate frigorifice cu acumulări de impurităţi, resturi alimentare, praf în strat grosier, exfolieri de vopsea, chedere rupte şi grilaje cu rugină.

Acţiunile de control au fost defăşurate în primele zile ale acestui an de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB).

Lanţurile de fast-food McDonalds şi KFC sunt deţinute de operatorii economici Premier Restaurants Romania SRL, respectiv US Food Network SA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

12 Comentarii

 1. Să fii furat la cântar în fast food e ca și cum ai fi furat la doza de vacțin, primești mai puțină otravă și o duci mai mult

 2. …de fapt, tineau cu onor consumatorul…stim ca aceasta mancare dauneaza grav sanatatii…iar sanatatea costa, dupa cum iar si din nou stim bine…

 3. O non-stire. Maruntis luat de la licurici, pe de alta parte am platit in avans ca la damele de consumatie cateva miliarde pentru arme care probabil vor veni peste N ani.

 4. Da…nu compania indeamna la furt? Asta e un mizilic…ei nu se dau in laturi de la nimic…
  jaful de 33 de ani al corporatiilor facut pe fata ara plata taxelor fara a plati impozit corect, ce este ???

 5. Pai e si normal, nu v-ati trezit niciodata cu hamburgeru’ mincat pe jumatate, n-ati vazut ce grase si grasi sint angajatii care pun cartofi ? Cind se angajeaza au toti 25-30 de kg, sint stravezii de vezi prin ei, cind pleaca la alta slujba trebuie miscati cu macaraua ! Ar trebui sa le faca controale de greutate cind incep tura si cind o termina … Sau si mai bine, sa le puna botnite ca in Zaharia Stancu, ca la taranii la cules de struguri !

 6. Maine, poimaine o sa-i vedem si pe domnii comisari in aceeasi celula in care a stat si Dragnea.

 7. mancare de plastic cu esente umane. a facut cineva analiza alimentara asupra produselor fastfu-N-d? sa vedeti asa, de curiozitate, ce consumati? apropos de consum de insecte dar SI ALTE ORORI – citeam deunazi ca in europa au trait primii canibali haha!

 8. Gata frate, suntem suverani! I-am amendat pe americani. Ordin executat.
  Numa’că justițea independentă execută și ea ordinele. Întocmai și la fix.

 9. De multa vreme nu mai cumpăr nimic de la lanţurile de fast-food McDonalds şi KFC…Mizerie, inseleciune pe față!

 10. „Sunt convins că nu compania mamă îndeamnă la furt” zice sclavu’ președinte dar cine PM-tii te-a convins că mă-sa nu-i îndeamnă să fure?!

 11. Sa fim seriosi. Nu lantul de magazine fura la cantar, ci angajatul care era pus sa cantareasca.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.