Laszlo Kover: Soros este interfața mașinăriei invizibile a puterii

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a vorbit, pe 28 aprilie, într-un interviu pentru o publicație de extremă dreapta din țara sa, despre criticile aduse Ungariei în presa internațională și de mai multe personalități internaționale. Kover și-a exprimat opinia și depre politicienii din opozitie, de la care au pornit și recentele șicane diplomatice între București și Budapesta pe marginea măștilor de protecție trimise de guvernul Ungar în Transilvania, în timp ce acestea sunt greu de procurat în Ungaria.

Intreviul lui Kover pentru publicația Demokrata a stârnit imediat critici, pentru că președintele parlamentului aproape ca i-a exclus din națiunea ungară pe opozanții guvernului Viktor Orban, l-a atacat din nou e George Soros și a comparat UE cu Al Treilea Reich. ”Laszlo Kover a declarat că eu nu sunt parte din națiunea ungară. Strămoșii voștri m-au exclus din această națiune în 1938, când nici nu eram pe lume. Apoi, ei mi-au ucis și jefuit familia. Da, sunteți niste mici fasciști, antisemiți și chiar psihopați. Nu, eu nu sunt parte din națiunea voastră ungară și nici nu vreau să fiu. Vreau să fiu parte din mica mea națiune ungară, dragă președinte al parlamentului, iar tu nu ai nimic de-a face cu ea”, a scris un cunoscut blogger din Ungaria, preluat de site-ul Hungarian Spectrum.

 

Ce a spus Kover în interviu de a stârnit o asemenea reacție.

”Discut deseori cu Maria Schmidt, profesoară de istorie. Ea consideră că ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani a fost o revoluție pașnică. Eu, ca fost participant și încercând să interpretez realist rolul nostru, consider că a fost o mare escrocherie. La final, ajungem la concluzia că interpretăm lucrurile la fel, însă unul vede jumătatea plină, iar celăltat vede jumătatea goală a paharului. Cred că trebuie să recunoaștem importanța a ceea ce s-a întâmplat atunci, rolul istoric al participanților, faptul că în 1990 am reușit să punem capăt unei ocupații militare și unei dictaturi represive. Mai este adevărat și ca ne-am recâștigat pe de-a întregul suverantitatea națională”.

”Criticile internaționale și cele din partea opoziției nu sunt separate. Sunt unul și același lucru. Opoziția liberală din Ungaria este parte a unei rețele globaliste, antinaționale, iar formatorii de opinie vest-europeni își bazează campaniile pe dezinformare și defăimare. Opoziția nu face parte din națiunea ungară, ei sunt niște agenți ai acestei elite mondiale. Sub acest aspect, ei nu se deosebesc de Matyas Rakosi sau Erno Gero. Singura diferență este că aceștia din urmă eu venit în țară după ce au căpătat experiență la Moscova sau în Spania, pe când primii au venit în țară după o scurtă parctică în Uganda și Afganistan”, s pus Lszlo Kover.

Întrebat despre criticile venite din partea UE și despre posibilitatea excluderii Fidesz din PPE și criticile președintelui PPE, Donald Tusk, Kover a făcut o comparație între situația Germaniei naziste în 1945 și cea a Bruxelles-ului în acest moment. ”Este ca și cum stafful globalist de la Bruxelles stă închis în buncărul lui și nu mai crede în victorie. Și-au dat seama că planul lor de război nu mai funcționează, că pierd poziții importante, că intră treptat în defensivă. Și, din această cauză, își pierd tot mai mult cumpătul, continuă războiul cu orice preț, chiar și cu prețul ruinării Uniunii Europene. Așteaptă arma minune, Wunderwaffe”.

George Soros a donat recent milioane de dolari pentru combaterea epidemiei în Budapesta, însă Kover a fost întrebat despre un presupus atac al lui Soros asupra forintului ungar. ”Trebuie spus că, dacă am fi puși să numim cel mai dezgustător element al capitalismului, acesta ar fi specula. Speculatorii sunt cei care, fără muncă, fără performanță, fără a crea valoare, atacă valoarea produsă de alții. Cel mai bun exemplu este George Soros, pentru care nu este suficient că jefuiește țări și societăți pentru a deveni unul dintre cei mai bogați oameni din lume; nu este suficient că influențează ilegal sistemul internațional. Pe deasupra, el vrea să fie și marele filantrop, cerând chiar să fie si iubit. Ideea este că el este interfața unei mașinării invizibile a puterii, așa-numitul stat profund prezent peste tot în lume, cel care îi stabilește rolul și lui Soros”.

Întrebat ce anume din viața de până acum nu va mai face parte din ”noua normalitate”, Kover a spus: ”Cred că va dispărea încrederea arogantă și dictatorială care domină acum lumea. Nu permanent, doar pentru o vreme. Reprezentarea materialistă cum că omul e în centrul universului și are posiblități nelimitate se va reduce. Acum avem un inamic invizibil, un virus despre care nu știm mai nimic. În schimb, s-au cheltuit miliarde de dolari pe propaganda pentru un stat comunist, pentru o ordine mondială ecologistă și pentru adunarea statelor UE într-o federație globalistă”.

”Coronavirusul a tras preșul și de sub picioarele Gretei Thunberg. Până acum, toată lumea se uită la această situație fără să înțeleagă nimic, nimeni nu știe nimic. Eu nu aș paria că bunul simit va învinge în final. Cred că se va întâmpla invers. Până și criza economică este gestionată după vechera logică, iar în momentul în care situația va reveni la normal, totul va redeveni cum a fost. Vom găsi un vaccin și vom aștepta apoi următoarea epidemie, care va fi și mai gravă pentru viața oamenilor și pentru economie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

11 Comentarii

 1. Sper ca autoritatile si romanii isi reamintesc cine este acest personaj. E de tinut minte…?!

 2. respecte pentru pozitie domnule Kover

  cu neomarxistii si cu tradatorii sorosisti indiferent din ce tara sint nu trebuie sa te porti cu manusi

  pentru sorosistii din Ungaria si pentru sorosistii din Romania sau de aiurea exista o singura solutie:
  FUNIA

  cit despre besleaga de soros trebuie etichetat drept terorist si pe teroristi nu ii iai prizonieri, ii lichidezi justificat la fata locului

 3. Baietanii astia ungureni, daca ar reusi sa faca abstractie si uitat ce s-a intimplat in istoria moderna inainte de 1920 si ar lua acest an de referinta ca „anul 0” in istoria relatiilor comune romano-maghiare (din politete, sa le spunem maghiaro-romane !), chiar ca mi-ar fi deosebit de simpatici ! Modul cum trimit regulat la plimbare aceasta grupare de crima organizata de la Bruxelles iar pe bosorogul senil care face transfuzii zilnice cu dolari, Soros, il „cadorisesc” zilnic cu suturi in cur, la fel ca si pe ONG-urile sale murdare, e absolut genial ! (daca mai e nevoie sa subliniez, domnul cu coloana vertebrala de mai sus e PRESEDINTELE PARLAMENTULUI UNGARIEI, nu portarul, nu femeia de serviciu si nici vreun trepadus gudurindu-se prin ograda UE !)

 4. Ce n-are Ungaria? N-are DNA să le bage politicienii patrioți la pușcărie pe motiv că n-au șapcă,ca strainii și ong șoroșiste sa preia puterea politica și economică ilegal și anticonstituțional.

 5. Absolut de bun simt declarațiile, sigur ca pur formal opoziția liberală tefelista, hastagista etc, după buletin e maghiara, poate o buna parte dintre ei chiar cred ca fac un bine țării, fără sa-si dea seama cum sunt manevrați împotriva intereselor Ungariei. Idem in ce-i privește pe tefelistii romani sau de pretutindeni. E o rețea foarte bine pusă la punct.
  In orice caz aștept sa văd aceeași virulenta ieuropeana si fata de abuzurile comise de guvernul Orban cel “Bun”, nu sa se concentreze doar pe presupusele porniri sau planuri dictatoriale ale lui Orbán cel “Rău” de la Budapesta.

 6. Numai niste oameni slabi si fara raspunsuri pentru mizeria din politica dau vine pe Soros in cazul de fata.In comunism pe un dusman imaginar.Cum naiba Soros e de vina pentru dezastrul din particica asta de Europa? De ce vestul o duce mai bine? Vedeti-va ba de treaba voastra si nu mai inventati scuze.Si voi stiti ca sunt minciuni,speculati fricile oamenilor slabi,numai sa ramanei voi la putere ca cei salvatori.Peste ani le va fi rusine celor ce au crezut in aceste baliverne.Ing\fluienta Rusiei a distrus mentalitatea multor state.

 7. In atitudinea anti-globalista a Ungariei gasim si explicatia simpla a iesirii Dulapului la rampa tocmai contra maghiarilor: fiind o marioneta globalista, i s-a ‘sugerat’ sa starneasca un conflict cu maghiarii, o furtuna intr-un pahar cu apa, din nimic.
  Dulapul NU ARE capacitatea mentala sa discearna intre interes national si interese straine, globaliste. Pentru el, globalismul e fericirea 2.0 (prima fiind intre anii 1917-1991).
  De unde si acest glont in propriul picior pe care si l-a tras (mai toti maghiarii l-au votat si re-votat).
  Nici daca era presedinte un roman get-beget nu facea asemenea prostie!
  Omul e complet dependent de consilierii lui…cine sunt ei in realitate si ce hram poarta, stiu numai cativa…
  Nevoia asta a globalistilor de a avea cu orice pret santajabili si/sau redusi intelectual in posturi-cheie duce la o ineficienta cronica a statelor controlate de ei. Sub nicio forma ei nu vor admite vreodata un individ cu mintea pe umeri la sefia statului!

 8. Dar tu, român mândru, curajos, frumos, deștept, harnic, ai curajul să zici ceva despre Soros ?? Sau doar ai curajul să reproduci pe alții :. Ca slugă și ca lichea oportunistă, care mereu stă cu capul plecat,. nu ai avut și nu ai curajul să ai opinie..Marsh bree.

 9. Păi eu văd că vorbește civilizat și chiar destul de inteligent.
  Păcat că n-a spus și cât le-a oferit pesediștilor pentru Ardeal, că eram curios să aflu prețul. Sper că ANAF încasează TVA…

 10. Te apuca deznadejdea cand vezi ce adversari de calibru avem – profesionisti , patrioti , curajosi- si ce muhaiele ne conduc – ignoranti , degraba vanzatori de tara si cacaciosi.
  Diferentele dintre elitele noastre si cele maghiare explica viata mizerabila a romanilor .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.