Legile justiţiei, adoptate de deputați

Update Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, legile justiţiei, reexaminate în Parlament ca urmare a Deciziilor CCR.

Modificările la Legea 304/2004 au fost adoptate cu 182 de voturi „pentru”, 91 „împotrivă” şi o abţinere. }n cazul Legii 303/2004 votul a fost: 190 „pentru”, 98 „împotrivă” şi două abţineri, iar în cazul Legii 317/2004 – 189 de voturi „pentru”, 101 „împotrivă” şi două abţineri.

Legile merg acum la Senat, care este for decizional.

Preşedintele Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, Florin Iordache, a afirmat că modificările aduse pun în acord prevederile acestor acte normative cu deciziile Curţii Constituţionale.
Opoziţia a criticat însă modul rapid de adoptare a celor trei legi, procedura, precum şi modificările făcute.

„PNL va contesta la CCR această manieră prin care dumneavoastră votaţi, prin majoritatea pe care o aveţi, Legile Justiţiei. Legea care scoate preşedintele din procedura de numire a magistraţilor, prin care scoateţi la pensie 2.500 de magistraţi şi salvaţi dosare”, a anunţat liderul grupului liberal, Raluca Turcan.

USR a protestat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea legilor justiţiei, purtând tricouri inscripţionate cu mesajul „#Fără Penali”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Tot în plen, PNL a anunţat că procedura de adoptare a legilor speciale va fi contestată la Curtea Constituţională. La ONU, la NASA nu contestati? Ati venit cu amendamente viabile, sau cu soparle? Cat despre USR, lasati-i si trageti apa..

  2. O idee buna, asta, fara penali. Depinde insa din ce parte se exprima si pe cine vizeaza.Nu e clar, mai ales cu datele din ultima vreme, cine sunt cu adevarat „penalii”.

  3. Daca legile justitiei sunt dupa „chipul si asemanarea dihorului de Iordache”, Romania se intoarce in urma cu peste 30 de ani, desigur in alt sens dar, se intoarce in urma. Un fanfaron ca Iordache … trebuie interzis la „plamadirea unor legi, indifernt care ar fi acelea, este greu de facut profilul psihologic al votantilor lui Iordache dar probabil, sunt dupa „chip si asemanare cu el” !!!

    • raspuns tipic de tefeleu: o gramada de insulte, afirmatii fara nici o acoperire, care repetate la infinit ajung sa fie crezute de cei cu intelect mai slab

    • N-auzi ca dragnea nu le-a votat ,cred ca nici nu a stiut de ele ,auzi vrajeala de doi bani .

  4. Legile justitie si Statul Paralel sint principalele subiecte supuse dezbaterii publice de cativa ani buni, timp in care PSD a guvernat tara din 2012 cu o intrerupere de un an si au avut majoritatea in parlament tot acest timp, mai exact 6 ani, timp in care nu au facut nimic pentru a schimba lucrurile. Asa cum ne este prezentat public de presa, acest Stat Paralel care se doreste a fi contracarat prin aceste legi, a fost si este format din persoane corupte ce fac parte din puterile statului, servicii secrete, justitie, si clasa politica. Mai vedem ca acest stat paralel nu putea functiona fara complicitatea si participarea activa a politicienilor care conduc institutiile statului, guvern, parlament si presedentie in perioada Basescu. Vedem deasemenea ca cele mai importante personaje ale statului paralel au fost sau sint mebri PSD sau au gravitat in jurul acestui partid transformat mai nou in partidul proprietate personala a lui Liviu Dragnea. In ultimul an Liviu Dragnea in persoana,fara sa consulte pe nimeni a numit doi premieri acuzati ulterior de partid si chiar de liderul suprem ca ar fi securisti, membri ai acestui stat paralel. Asadar intelegem noi ca acest stat paralel se perpetueaza prin aceasta persoana Liviu Dragnea care este la virful politicii din Romania detinind controlul guvernului, parlamentului si celui mai mare partid.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.