Libia: Jurnaliştii străini captivi în hotelul Rixos au fost eliberaţi

Cei aproape treizeci de jurnalişti străini reţinuţi duminică în incinta hotelului Rixos din centrul Tripoli de bărbaţi înarmaţi loiali lui Muammar Gaddafi au fost eliberaţi miercuri după-amiază, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Jurnaliştilor li s-a permis să părăsească hotelul în jurul orei 15:00 GMT şi au fost transportaţi la hotelul Corinthia, tot în capitala libiană. Conform Reuters, ei au afirmat că reprezentanţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii au venit la hotel şi le-au aranjat plecarea.

Privaţi de apă şi adesea de electricitate, jurnaliştii erau grupaţi la primul etaj al hotelului Rixos, notează France Presse, citat de Agerpres. Sub ochii vigilenţi ai soldaţilor pro-Gaddafi înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, toate mişcările le erau monitorizate.

Hotelul, situat nu departe de complexul colonelului Gaddafi din cartierul Bab al-Aziziya, a fost atins marţi de mai multe gloanţe rătăcite. Jurnaliştii, care purtau veste antiglonţ şi căşti, au ancorat pe faţada hotelului banderole prin care au încercat să atragă atenţia asupra faptului că înăuntrul clădirii se află reprezentanţi ai presei. Ei au scris chiar şi în limba arabă următorul mesaj: ‘Presă, nu trageţi’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.