Licitație de 400 milioane euro pentru construcția Spitalului de Urgență Craiova

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a scos la licitație în SICAP SEAP un contract de 2 miliarde lei pentru lucrări de construcție a Spitalului de Urgență Craiova, proiect care va dura patru ani și este finanțat din fonduri europene, Programul Sănătate 2021 – 2027 .

“Spital regional de urgență este compus din clădire spital, clădire tehnică TSB, clădire stație gaze medicale, clădiri cabine poartă, la care se adaugă: amenajări exterioare (peisagistica, drumuri și platforme, rețele exterioare); heliport; ferma fotovoltaica; branșamente. Corpul spitalului este o clădire S+D+P+4E+Eth”, este descrierea licitației.
SRU Craiova va avea peste 800 de paturi. Clădirea principala a spitalului va include toate departamentele spitalului principal. Întreaga unitate va avea o amprentă la sol de 34.110 mp și împreună cu restul construcțiilor auxiliare, o suprafață desfășurată totală de 212.318,63 mp. În afară de UPU și spații de asistență medicală, spitalul va avea aproape 5.000 mp pentru spații de învățământ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1116 Articole
Author

4 Comentarii

  1. si cu spaga si fara, posturile se vor ocupa politic deci vom avea in majoritate personal nepregatit. Cat despre medicamente, cine are bani sa fuga la farmaciile de la coltul spitalului, mai scapa…
    Se intreaba ministrul sanatatii-Prafila, cum de au inflorit farmaciile de pe langa spitale? De trafic de medicamente, stie cineva???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.