Liderii republicani se unesc în jurul lui Trump

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, şi-a asigurat susţinerea electorală din partea leadership-ului republican al Camerei Reprezentanţilor după ce şi „numărul 3” al majorităţii republicane din această cameră a Congresului, Tom Emmer, i-a oferit miercuri sprijinul pentru a fi desemnat candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale, relatează agenţia EFE.

„Democraţii au transmis clar că vor folosi toate instrumentele pe care le au la dispoziţie pentru a încerca să-l menţină la putere pe Joe Biden cu politicile lui eşuate. Nu le putem permite asta. Este momentul ca republicanii să se unească în jurul favoritului clar al partidului nostru”, a îndemnat Tom Emmer, subliniind că din acest motiv este „mândru” să-l susţină pe Donald Trump.

Acesta din urmă se află în fruntea sondajelor pentru alegerile primare în urma cărora republicanii îşi vor desemna candidatul pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie.

Conform mediei sondajelor calculate de website-ul FiveThirtyEigh, Trump se află mult în faţa celorlalţi principali contracandidaţi republicani, aceştia fiind guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, şi fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley.

Sprijinul lui Tom Emmer pentru Trump vine după cel oferit deja de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, de liderul majorităţii republicane din această cameră, Steve Scalise, şi de Elise Stefanik, preşedinta Confederaţiei Republicane, entitatea însărcinată, printre altele, cu alegerea leadership-ului republican şi cu aprobarea strategiei de comunicare. Fostul preşedinte a primit de asemenea sprijinul preşedintelui Comitetului Naţional Republican din Congres, Richard Hudson.

Totuşi, candidatura lui Donald Trump pentru un nou mandat prezidenţială riscă să fie pusă sub semnul întrebării de numeroasele dosare penale cu care el se confruntă şi pe care le consideră o folosire a sistemului de justiţie împotriva sa de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden pentru a-l împiedica să mai candideze contra acestuia din urmă.

Mai mult, Curtea Supremă din statul Colorado şi cea din statul Maine l-au declarat pe Trump neeligibil pentru alegerile primare republicane în aceste state, invocând asaltul simpatizanţilor lui Trump asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021 şi al 14-lea amendament al Constituţiei americane ce permite impunerea interdicţiei de a ocupa funcţii publice alese în cazul persoanelor care au participat la o insurecţie. Însă Curtea Supremă a SUA, cu majoritate conservatoare, este cea care va lua hotărârea definitivă în acest caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. in 150 milioane nu mai gasesc doi oameni cu pregatire si sanatate, au ajuns rau de tot.
  Mai avem putin si pesedistii il baga pe presedintele lor de onoare, in cursa electorala?

 2. 🎃ul să fie atent la lichelele care deja se gudură în jurul lui, ca RINOcerul Lindsey Graham et Co.
  Doar a văzut ce a pățit cu Fauci, Pence șamd șamd.
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !🎯

 3. Americanii au o singură alternativă dacă trebuie să aleagă între Biden si Trump. Crede cineva normal la cap că americanii îl vor alege pe Biden?

 4. @carmen maica, decat o marioneta a miliardarilor satanisti, e de o mie de ori preferabil Trump

 5. Deci JUSTITIA E CONTROLATA DE POLITIC. AHAAAA! SI NOUA NE DAU IN CAP SPUNANDU-NE CA JUSTITIA TREBUIE SA FIE INDEPENDENTAAAAA.
  HALAL democratie America asta! Si sunt unii pe aici ce ne spun povesti despre securisti in sistemul juridic romanesc. Pai priviti prostalailor la STAPANII vostrii cat de corupti sunt. Daca nu ridicati capul o sa va termine astia ca natie.

 6. Haide Trump, vino cit mai repede pina n-apuca Sclero sa se joace cu ”butonu” !

 7. FiveThirtyEigh ne spune mult mai mult:Trump are sprijin in cam 40% din votanti,putin sa ajunga iar presedinte
  de ce umblam cu articole tip ‘jumatate de masura???’plus puscaria pentru s trump f,inevitabila

 8. mai RC aka CM mai slabeste-ne cu suveranistii ciubotariule,ne minti de 3 ani cu Trump al tau,care e o epava

 9. Imperiul are de ales intre Nero si Caligula. Va fi spectacol di granda.

 10. Nu ca este Trump mai grozav. Dar americanii de rand s-au saturat de razboaie si bani aruncati pe conflicte.

 11. Păi, mă gîndesc la JFK,..Sau la imposibilitatea de alegere din cauza unui conflict militar,. Joska nu va fi ușor de mutat din loc, mai ales că are saci grei in căruță, plus un fiu,.. hmmm,..

 12. Dupa cum mai precizat, boz-gorii trufasi vad dezmembrarea teritoriilor si oamenilor care li se opun, ca o solutie. Facsistul ungur arondat pe site n-are nici rusine, nici cap, nici tara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.