Liiceanu contra Toader pentru apărarea „reformei” Monica Macovei

Celor care s-au mirat de apariţia lui Gabriel Liiceanu în emisiunea de la „Digi 24”, alături de Cristi Dănileţ, pentru a-l juca în picioare Tudorel Toader după anunţatele modificări ale unor legi penale, le oferim mai jos răspunsul lămuritor. Pe scurt, exact acum 10 ani, în 2007, s-a consumat primul act al iubirii neţărmurite pe care filosoful i-a mărturisit-o Monicăi Macovei! „Mica Reformă” a acesteia o apără Gabriel Liiceanu atunci cînd sare la gîtul lui Tudorel Toader!

Înainte de toate, să revedem ce a spus Gabriel Liiceanu în emisiunea de la Digi 24 despre posibilele modificări la legile penale, anunţate de Tudorel Toader, după care vom încerca să justificăm poziţia sa, amintindu-ne de evenimente ciudate din trecut, pe care le-a generat Liiceanu.

Tudorel Toader este rău, Monica Macovei este cea bună

Zice Gabriel Liiceanu: „Aş vrea să justific mai întîi prezenţa mea la această temă. V-am spus în primă instanţă că normal ar fi s-o discute un om dinăuntrul sistemului, un magistrat, un om care are competenţă, de pildă Cristi Danileţ”! Îl citează apoi pe Montesquieu („experienta de totdeauna ne învaţă că orice om care deţine o putere este înclinat să abuzeze de ea”), dar Liiceanu nu înţelege că, între timp, separaţia puterilor a fost completată în democraţie de controlul reciproc al acestora! Însă, dacă tot spune că nu se pricepe la „această temă”, oare ce scop a avut atunci prezenţa sa în acea emisiune? A fost cumva un mesaj de susţinere pentru anunţatul miting de duminică, unde Liiceanu a fost prezent alături de fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu, nepotul lui Nic, regele medicamentelor?

Ne-am lămurit cîteva minute mai tîrziu, cînd în emisiune a intervenit, conform înţelegerii dintre moderatori şi invitat, chiar judecătorul Cristi Danileţ, care a spus ceva foarte interesant: „Cea mai dură reformă, cea mai proeminentă, aş spune, a fost cea din anii 2004-2005, cînd ne pregăteam pentru aderare la UE, şi cînd, sub controlul Uniunii Europene, am făcut modificări radicale în legile justiţiei, prin care, practic, s-au separat politicul de cariera magistraţilor”!

Ei, ziceţi aşa, măi, băieţi! Deci, toată mascarada aceasta are acum un sens: apărarea „reformei” făcută de Monica Macovei! Atunci să ne amintim ce a însemnat această reformă înfăptuită sub regimul Traian Băsescu, în urma căreia:

– CSM a fost scos din procedeul de numire al şefilor instituţiilor din Justiţie

– a fost adusă peste noapte, pe baza relaţiilor tatălui său, fost procuror comunist, Laura Codruţa Kovesi ca Procuror general, deşi nu avea absolut nici o competenţă în domeniu

– a fost pus la conducerea DNA Daniel Morar, deşi se cunoştea că a arestat ilegal o persoană, motiv pentru care România a fost sancţionată la CEDO.

Astăzi, însuşi Traian Băsescu regretă faptul că a încurajat atunci „mica reformă” a Monicăi Macovei, în special faptul că a susţinut-o pe Codruţa Kovesi. În schimb, după cum se vede, Gabriel Liiceanu a rămas şi azi un susţinător al măsurilor lui Traian Băsescu!

În 2007, Gabriel Liiceanu a organizat protestul „Mărţişor pentru Monica”

Printr-o simplă coincidenţă, anul acesta se împlineşte un deceniu de cînd Monica Macovei, în urma acelei reforme care a bulversat pe termen lung Justiţia, a fost înlăturată din conducerea ministerului Justiţiei, după ce o moţiune simplă împotriva ei fusese adoptată în Parlament.

Atunci, Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu s-au pus în capul unui Apel de susţinere pentru Monica Macovei şi al unui Protest programat pentru ziua de 27 februarie 2007 în Piaţa Universităţii, sub titlul generic „Mărţişor pentru Monica”.

Gabriel Liiceanu a susţinut-o pe Monica Macovei la preşedinţie

Trecerea timpului i-a atenuat din suferinţă şi, în anul 2009, cînd Monica Macovei şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, între puţinii săi susţinători avea să fie însuşi Gabriel Liiceanu, alături de Pavel Şuşară şi Cristian Ghinea.

Sigur, la aşa candidat şi aşa susţinători, nu mai este de mirare scorul ridicol obţinut de Monica Macovei la acele alegeri de tristă amintire, cînd Laura Codruţa Kovesi se ducea „noaptea ca hoţii” acasă la Gabriel Oprea, alături de George Maior şi Florian Coldea.

Aşadar, cuplul Liiceanu-Macovei datează de mulţi ani. Să fie vorba doar despre doi buni prieteni cu principii comune sau în spatele lor se află o relaţie generată de jocuri oculte, puse la cale de stăpînii lor comuni imediat după Revoluţie? Grea întrebare, dure răspunsuri.

Numitorul comun al relaţiei Liiceanu-Macovei este cuplul Brucan-Soros

Cîndva trebuia spus şi acest adevăr cumplit: în ianuarie 1990, Gabriel Liiceanu lua notiţe de la Silviu Brucan, imediat după vizita lui George Soros la sediul GDS, unde s-a pus la cale finanţarea acestui grup de agenţi de influenţă!

Este de notorietate că prima vizită în România a lui George Soros a avut loc în decembrie 1989 cînd, prin intermediul lui Silviu Brucan, a pus pe picioare fundaţia care-i purta numele. În aceeaşi zi, cei doi au înfiinţat şi „Grupul de Dialog Social”, care avea să devină placa turnantă a „societăţii civile” din România.

Pe fondul incertitudinilor din acea vreme, nimeni nu a anticipat nocivitatea viitoare a acelor zile în care iată ce se întîmpla şi ce urmări aveau să se producă:

Iar aceste alăturări nu sînt simple speculaţii. Ceea ce este greu de crezut azi este, din păcate, realitatea tulburătoare a relaţiilor dintre foştii stalinişti care au preluat puterea la Revoluţie şi o mare parte a aşa-zisei „elite intelectuale”! Nu trebuie uitat că Andrei Pleşu a devenit ministru sub regimul lui Ion Iliescu, că Nicolae Manolescu avea să facă în 1990 un amplu interviu laudativ în „România literară” cu Ion Iliescu, că Mircea Cărtărescu îi ridica în slăvi pe Ion Iliescu şi Petre Roman.

Spre exemplificare, iată ce scria Mircea Cărtărescu în revista „Contrapunct”nr. 3 din 1990: În ultimul timp mă cam deprimă unele supoziţii ale Europei libere, apelurile Doinei Corneaşi, fireşte, în alt plan, comentariile agramate ale câte unui «om de pe stradă», care deja văd în Front o conspiraţie a comuniştilor. (…) Îmi plac, deci, expresia feţelor şi felul de a fi ale lui Ion Iliescu şi Petre Roman. Intuiţia îmi spune să merg pe mâna lor. Mi-e absolut imposibil să-i bănuiesc de joc dublu, de «comunism camuflat», de sete de putere, de voinţă de dictatură personală, sub o formă sau alta. Nu-i greu să-ţi dai seama că sunt extrem de inteligenţi şi că au o competenţă politică indiscutabilă”. Înţelegeţi? Ăştia sînt cei care, mizînd pe uitarea oamenilor, vin să ne dea şi acum poveţe despre morală, despre drumul pe care să mergem! Dar aşa este cînd te deprimă Doina Cornea şi admiri felul de a fi al lui Ion Iliescu!

Gabriel Liiceanu fusese luat în primire încă din 1990 de către Silviu Brucan! Priviţi cu atenţie această fotografie antologică, realizată de cel care semnează cu iniţialele D.L.:

În capul mesei tronează Silviu Brucan care dă indicaţii pentru toţi cei prezenţi. În jurul mesei, Alin Teodorescu, Stelian Tănase, Gabriel Andreescu şi Ana Blandiana. Şi, atenţie!, pe scaune, mult în spate, Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, care notează într-un carneţel, pe genunchi, ideile lui Silviu Brucan! Acesta era atunci locul celor doi filosofi!

Ştim ce s-a întîmplat ulterior: Andrei Pleşu a devenit ministru Culturii şi i-a făcut cadou Editura Politică lui Gabriel Liiceanu, împreună cu tot uriaşul său patrimoniu, pentru a înfiinţa Editura Humanitas (http://www.cotidianul.ro/andrei-plesu-l-a-cadorisit-pe-gabriel-liiceanu-cu-tot-patrimoniul-editurii-politice-209751/), unde, alături de cărţi importante, au fost tipărite şi numeroase volume antiromâneşti! Vorba ceea: cadourile otrăvite nu se dau niciodată degeaba.

Şi, cum soarta joacă mereu feste, iată sub ce titlu avea să fie publicat un celebru articol al lui Gabriel Liiceanu în chiar primul număr al revistei „22”: Apel către lichelele intelectuale: să vorbim despre noi”!

Care „noi”, domnule Liiceanu? „Noi”, lichelele?

Să recapitulăm! Deci:

– George Soros vine la Bucureşti în decembrie 1989 şi, împreună cu Silviu Brucan, fondează GDS şi revista „22”

– încă din ianuarie 1990 Gabriel Liiceanu îşi lua notiţe din învăţăturile lui Silviu Brucan

– în 1992-1993, Monica Macovei, procuroarea mineriadei din 1990, urmează cursurile Universităţii lui George Soros din Budapesta

– în 2005, Monica Macovei devine ministrul Justiţiei

– în 2007, Monica Macovei este demisă şi Gabriel Liiceanu organizează protestul „Mărţişor pentru Monica

– în 2009, Monica Macovei candidează la preşedinţia României, find susţinută direct de Gabriel Liiceanu

– în august 2017, noul ministru al Justiţiei anunţă modificarea legilor penale, propunînd anularea „micii reforme” a Monicăi Macovei

– imediat, Gabriel Liiceanu sare la gîtul lui Tudorel Toader, pledînd pentru păstrarea prevederilor „micii reforme” a Monicăi Macovei

– în 27 august 2017, Gabriel Liiceanu participă la Protestul din Piaţa Victoriei pentru a apăra „reforma” Monicăi Macovei.

Toate aceste lucruri arată o continuitate a proiectelor oculte care au fost puse la cale încă din decembrie 1989, care se derulează şi în zilele noastre! Aceleaşi personaje joacă mereu aceleaşi roluri, chiar dacă unii dintre mentorii lor au părăsit această lume.

Toate falsele biografii ale „elitei intelectuale” revin din cînd în cînd pentru a tulbura mersul României spre normalitate, plasîndu-se mereu sub stindarde vopsite, manipulînd continuu o populaţie care s-a trezit deseori că face parte dintr-o falsă societate civilă care, în realitate, este o societate civilă ce are pe umeri epoleţii lui George Soros, croiţi de Silviu Brucan, soţul Alexandrei Sidorovici, acuzator public la “Tribunalul poporului”, care a dus la arestarea sutelor de intelectuali adevăraţi ai României!

Acesta este cruntul adevăr pe care ar trebui odată şi odată să-l privim în ochi cu bărbăţie pentru a ne elibera.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.