Lista finală: Cei 11 candidați la alegerile prezidențiale

Unsprezece candidați dintre cei 26 care și-au depus candidaturile pentru Cotroceni vor apărea pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale din luna mai.

Candidaturile sunt, începând de joi, definitive, după ce au fost parcurse toate etapele și termenele prevăzute de calendarul alegerilor, astfel că cele 11 nume se vor regăsi pe buletinul de vot.

Astfel, alegătorii vor avea de ales, pe 4 mai, dintre următorii candidați:

* Nicușor Dan (independent)

* Crin Antonescu (Alianța România Înainte)

* Victor Ponta (independent)

* Elena Lasconi (USR)

* George Simion (AUR)

* Lavinia Șandru (PUSL)

* Cristian Terheș (Partidul Național Conservator Român)

* John-Ion Banu-Muscel (independent)

* Silviu Predoiu (Partidul Liga Acțiunii Naționale)

* Daniel Funeriu (independent)

* Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)

O situație aparte a reprezentat-o cazul președintei Partidului Oamenilor Tineri, Anamaria Gavrilă, care a primit undă verde de la BEC și CCR să candideze, însă a decis miercuri seară să se retragă din competiție, în favoarea liderului AUR, George Simion, care rămâne candidatul suveraniștilor. Cei doi își depuseseră candidatura după ieșirea din cursă a lui Călin Georgescu. ”Pentru a dărui mișcării suveraniste, susținută de români, cele mai multe șanse, am ales să mă retrag din această cursă. Eu am făcut tot ce a depins de mine în această luptă și am încredere în decizia care a fost luată. (…) Noi, cei de la POT, am asigurat certitudinea de a avea o a doua candidatură care să treacă prin filtrul CCR și BEC. Dragi români, această misiune este despre noi toți și despre libertatea noastră”, a scris ea pe Facebook.

Totodată, în cazul a doi dintre candidații care se găsesc pe lista finală – Sebastian-Constantin Popescu, propus de Partidul Noua Românie, și al lui John-Ion Banu-Muscel (independent) – Biroul Electoral Central a sesizat organele de urmărire penală în vederea stabilirii autenticității listelor de susținători care au însoțit candidaturile.

Cinci candidați – Elena Lasconi, George Simion, Cristian Terheș, Silviu Predoiu și Sebastian-Constantin Popescu – au intrat în cursa electorală și la scrutinul prezidențial de anul trecut, șefa USR reușind să ajungă în turul doi cu independentul Călin Georgescu, alegeri care însă au fost anulate de Curtea Constituțională.

Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Avem 10 candidați, mare parte din ei au făcut parte și încă sunt, din clanurile infractionale organizate politic în cei 35 ani, conform datelor personale ale fiecăruia , o să scriu cate ceva:
    *Antonescu: nicio șansă, *Ponta: puține șanse, *Lăsconi: la fel ca Ponta, *Simion: șanse reale, *Șandru: să își ia adio de la banii pentru campania electorală, *Terhes: la fel că Lăsconi, Terhes să zică mersi că are funcția de pomană prin rotunjire, *John Banu: zero șanse, *Predoiu: sa se culce liniștit în pat cu popcorn, *Funeriu: ca Lăsconi, Terhes, Ponta, popcorn pentru liniște, *Popa Sebastian: golanas ca Simion dar fara șanse. Concluzii: daca nu e finalizat scrutinul din primul tur, pe model primul tur e al cetățenilor și al doilea tur e pentru cocalarii din politica românească infracțională, se va anula iar alegerile.
    P.s. fiecare votează ce dorește, aici am pus șansele reale pe baza datelor personale ale fiecăruia din cei de pe lista de mai sus.

  2. @Postache Negruzzi. Acelasi cetatean poate sa se treaca pe mai multe liste de sustinere, asta nu insemna ca-i voteaza pe toti . Are preferinte, ii sustine cu semnatura si pana la vot se hotaraste. Problema neclara in strangerea semnaturilor este termenul si perioada de strangere a semnaturilor. Degeaba strang ei semnaturile, depun dosarul, daca nu au notorietate la nivel national , nu sunt cunoscuti prin mediiile de promovare si nu au acces la mediile de promovare, nu vor fi votati. Trebuie sa fie cunoscuti in primul rand si in al doilea rand sa li se recunoasca/ accepte competenta si „promisiunile” .

  3. Din lista de 11 , de la LAVINIA SANDRU in jos ,suspectez ca neam de neamul lor nu au strans 200.000 semnaturi,dar BEC nu are mijloace sa dovedeasca fraudele cu liste …11x 200.000=2200.000 minim,dar unii au avut dupa declaratii mai ,mult,Anapuria a venit cu 300.000 dar s-a retras
    Nu pot sa cred ca 2,5-3 milioane de romani au acceptat sa isi treaca pe liste aiurea numele si CNPul,e clar ca e o hotie la drumul mare

  4. Călin Georgescu este o mișcare de trezire națională ,nu poate fi înlocuit de mici un tiriplici pe care la lăsat sistemul să candideze ,reluarea turului doi este singura soluție pentru sănătate democrație

  5. Ce naiba, îmi amintesc de Petrov betivanul turnător când spunea, citez „ce blestem pe aceasta tara să aleagă din doi securiști”?, avem acum, membrii clanurilor infractionale organizate politic în cei 35 ani plus ceva nou și tânăr pentru salvarea generațiilor de tineret, a generațiilor viitoare și a țării! Ce naiba sa alegi dintre gruparea de salvatori ai clanurilor infractionale organizate politic și un tânăr aparut în spațiul prezidențial care inca are forța și tărie?
    P.s. au eliminat individul plin de verticalitate, demn și onorabil care putea fi un exemplu pozitiv pentru orice suflare din Romania. Doar pixul mai poate anula buletinul de vot cu numele individului, dar trebuie sa votam din primul tur, turul doi sa fie pentru schelălăit clanuri infractionale organizate politic, nu pentru votare, pe model turul doi înapoi cu anulare pentru cei care au anulat scrutinul fara dovezi clare.

  6. Vad aici oameni de care nu am auzit inainte.
    Nevertebratul ala care i-a facut plingere penala lui Calin Georgescu pentru intocmirea listei de semnaturi, nu s-a intrebat macar o data, cum dracu au strins astia peste 200.000 de semnaturi?
    Ce zabalosi putem avea in fruntea unor institutii ale Statului Roman !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.