Lupte de stradă la Timișoara

Câteva sute de ultrași, membri ai galeriei Commando Viola, s-au ciocnit cu forțele de ordine, duminică seara, la Timișoara, înaintea meciului de fotbal dintre echipele de Liga a 2-a, ASU Poli și UTA Bătrâna Doamnă, din Arad, după ce mascații jandarmeriei i-au oprit să se ia la bătaie cu suporterii echipei arădene.

Incidentele s-au petrecut în apropierea stadionului „Dan Păltinișanu” cu aproximativ o oră înaintea începerii partidei dintre cele două echipe. Ultrașii timișoreni s-au deplasat, grupat, către o stradă pe care urmau să sosească, la stadion, cei aproape 700 de suporteri veniți, cu trenul de la Arad. Fortele de ordine le-au blocat, însă, înaintarea și ca să-i potolească au folosit bastoanele, din dotare și gaze lacrimogene. Totuși, câțiva arădeni n-au scăpat nebătuți și s-au refugiat într-un supermarket, până când mascații i-au pus pe fugă pe agresori. În urma ciocnirilor, mulți dintre cei afectați de gazele lacrimogene au solicitat îngrijiri medicale de la un echipaj al unei salvări, aflate aproape de locul incidentelor, iar 12 dintre ei au fost reținuți și conduși la Secția 2, de Poliție, Timișoara. Nucleul dur al ultrașilor a fost izolat de jandarmi în apropierea Casei Tineretului și, după ce aceștia s-au potolit, au fost escortați la stadion. Cu câteva ore înaintea începerii partidei mai multe străzi din Timișoara, cele pe care urmau să fie conduși suporterii arădeni, către arenă, au fost blocate și nu s-a putut circula pe ele.

În timpul partidei, la care au asistat peste 10.000 de spectatori, nu au fost semnalate incidente notabile. La finalul celor 90 de minute de joc, UTA Bătrâna Doamnă a învins formația ASU Poli Timișoara, echipă susținută financiar de către suporterii din Peluza Sud, cu scorul de 3-0.

Despre Sergiu Miat Articolele 15
Author