„Macovei – mincinoasă până la capăt”

Jurnalistul Victor Roncea o acuză de minciună pe Monica Macovei, în legătură cu afirmații ale europarlamentarului care a anunțat că a câștigat definitiv un proces cu Antena 3 și colaboratorii acestui post TV.

„Ca de ziua Republicii Socialiste România, fostul procuror comunist Monica Macovei se laudă că a câștigat procesul contra libertății presei, cu mine, Radu Tudor și Mihai Gâdea. În postarea ei triumfalistă decretează că am fi fost puși să ștergem de pe site-urile noastre „minciunile” despre participarea ei la mineriada din iunie 1990. Nimic mai fals! Curtea de Apel, deși dă peste cap decizia justă a Tribunalului – only în România! -, bazată pe recomandările CEDO privind libertatea presei, cere doar eliminarea unui pasaj – ce-i drept cheie – dintr-o postare a lui Radu Tudor, reprodusă și pe blogul meu. Privind celalalte pretenții aberante ale Mandelei – Curtea „RESPINGE RESTUL ACŢIUNII, CA NEÎNTEMEIAT”.

Așadar, Macovei rămâne și pentru Instanța aceeași procuroare – era să scriu curca beată – activă la mineriadă din iunie 1990 în serviciul FSN și al lui Ion Iliescu. Singura mea obligație este – și o reproduc cu plăcere – următoarea: „Obligă pârâtul Roncea Victor Alexandru, să şteargă din cadrul postării sale intitulate „Să ne aducem aminte cine este Monica Macovei cu Radu Tudor, despre mineriada din iunie 90 şi Victor Roncea, despre „dreapta” din PE: „Rămân alături de asociaţia Accept şi comunitatea de gay, lesbiene, bisexuali şi trisexuali” ”, din data de 9 iulie 2014, de pe site-ul roncea.ro, următorul paragraf preluat de la pârâtul Radu Tudor: „Trecutul procurorului Macovei demonstrează că anticomunismul ei este o parodie, o glumă proastă şi o minciună grosolană. Comunismul s-a clădit şi s-a bazat în abuzul său pe oameni ca Macovei”.” Ați înțeles ce trebuie eliminat de pe postarea cu lesbienele, homosexualii, bisexualii și trisexualii Mandelei? Ca „Trecutul procurorului Macovei demonstrează că anticomunismul ei este o parodie, o glumă proastă şi o minciună grosolană. Comunismul s-a clădit şi s-a bazat în abuzul său pe oameni ca Macovei”. Deci, ca să mă înțelegeți mai bine, repet: „Trecutul procurorului Macovei demonstrează că anticomunismul ei este o parodie, o glumă proastă şi o minciună grosolană. Comunismul s-a clădit şi s-a bazat în abuzul său pe oameni ca Macovei”. În ce privește caracterul „definitiv” al sentinței, stai liniștită, cucoană: ne vedem la CEDO!”, spune Roncea într-un comunicat transmis Cotidianul.ro.

„Avocata Elenina Nicuț subliniază și ca daunele morale au fost reduse la 200/300 de lei, față de pretențiile fanteziste ale Mandelei, de 10.000 de euro. Și reiterează că doamna ex-ministru, da… manipulează și dezinformează. Adică minte”, adaugă jurnalistul.

Monica Macovei a anunțat joi că a câștigat definitiv procesul cu Antena 3 și colaboratorii acestui post TV, „care au mințit”, spune ea, atunci când au acuzat-o „în mod fals” că ar fi fi anchetat oameni la Mineriada din 1990.

„Roncea și Radu Tudor sunt acum obligați de instanță să șteargă din postările lor textele mincinoase despre mine, indicate explicit de instanță, iar Gâdea și Antena 3 trebuie să îmi plătească daune morale.
În realitate, am făcut exact opusul: am ajutat manifestanții din Piața Universității, am refuzat să anchetez sau să arestez manifestanți și am cerut să fie eliberați, am cerut cercetarea penală a polițiștilor și procurorilor care au reținut și arestat ilegal demonstranți din Piață și am emis, ca procuror, soluții de nevinovăție pentru oameni arestați ilegal în iunie 1990, până când mi s-a interzis accesul la aceste dosare. Acesta este adevărul, iar instanța mi-a dat dreptate. Nu mai credeți minciunile Antenei 3! Nu vă mai lăsați manipulați de minciunile Antenei 3!
Antena 3 și colaboratorii trustului condamnatului Voiculescu nu vor să spună adevărul, ci împroașcă cu minciuni în funcție de interesele lor și ale patronului lor aflat în închisoare pentru că a furat banii românilor.
Reaua-credință a acestora era evidentă, pentru că, încă din anii 90, în spațiul public existau informații corecte privind activitatea mea în legătură cu Mineriada din 13-15 iunie 1990, care dovedesc exact contrariul celor afírmate de colaboratorii turnătorului Voiculescu. Cu alte cuvinte, au știut că mint atunci când m-au acuzat în mod fals.
Mai multe informații despre evenimentele din 13-15 iunie 1990, constatările mele privind ilegalitățile comise de unii procurori și polițiști în iunie 1990 și cererea adresată procurorului general de a finaliza ancheta privind Mineriada din 13-15 iunie pot fi recitite pe blogul meu „, spunea Macovei într-un comunicat de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8552 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.