Maia Sandu, ameninţată cu dosar penal

Prim-adjunctul Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei, Vladimir Djabarov, a ameninţat cu deschiderea unui dosar penal împotriva preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Deputatul rus Vladimir Djabarov susține că Comisia de Investigații a Federației Ruse are toate motivele să inițieze un dosar penal împotriva Maiei Sandu pe faptul amenințării cu arestarea liderului rus Vladimir Putin și să o înscrie pe lista de urmărire internațională. Declarațiile au fost făcute într-o postare plină de insulte pe Telegram.

Se pare că ceva nu e în regulă cu capul cetățenei României, Maia Sandu, care ocupă funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Comisia de Investigaţii a Federaţiei Ruse are toate motivele să iniţieze un dosar penal împotriva ei în urma amenințării de a-l aresta pe președintele Rusiei și şi să o declare persoană căutată internaţional”, a scris Djabarov.

Oficialul rus a mai spus că lidera de la Chișinău „visează că șeful Marii Rusii va veni în țara ei, a cărei economie și bunăstare depind complet de Moscova”.

Reacția vine după ce Maia Sandu a declarat că Vladimir Putin ar fi arestat dacă ar veni în Republica Moldova, făcând referire la acordul Curții Penale.

Președinta Republicii Moldova a precizat că țara pe care o conduce este semnatar al acordului Curții Penale.

Astfel, fiind întrebată dacă Vladimir Putin ar fi arestat dacă ar veni în Republica Moldova, Maia Sandu a răspuns:

„Da. Republica Moldova este semnatar al acordului Curții Penale, iar Moldova va respecta decizia Curții. Când a început războiul, am aflat la 4 dimineața, la 5 dimineața am fost aici așteptându-i pe membri Consiliului Suprem de Securitate. Și puteam auzi bombele care cădeau. Inițial am crezut că sunt în Odesa, mai târziu am aflat că au fost în Vinița, dar le puteam auzi din acest birou”.

Pe 17 martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru liderul rus Vladimir Putin și pentru ombudsmanul copiilor Maria Lvova-Belova, întrucât aceștia, potrivit instanței, „sunt presupus responsabili pentru crime de război legate de deportarea ilegală a populației (copiilor)”.

Kremlinul a calificat decizia CPI „nesemnificativă din punct de vedere al legii”.

În replică, la trei zile distanță, Comitetul de Investigaţii al Rusiei a anunțat că a deschis un dosar penal împotriva procurorului Curţii Penale Internaţionale şi a judecătorilor care au emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin pentru acuzaţii de crime de război.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

20 de Comentarii

 1. – Maricico , ești divină! -Di vină suntem amândoi!

 2. Na poftim, acu și Putin o arestează pe Maia Sandu! Au băgat curțile astea penale în ridicol, și pe aia internațională și pe cea rusească. Mi-aduc aminte că nici Hitler și nici Stalin nu-și propuseseră în al doilea război mondial să se aresteze reciproc.

 3. Rusia trebuie ocupata ,dezmembrata si adusa la hotarele sale originale , ale cnezatului Moskovei ! Dementul Putin impreuna cu toti sustinatorii sai ( de frica sau din convingere) trebuie executati !

 4. Se pare ca celovecii vor trebui sa urmareasca international , pe presedintii multor tari, unde, daca Putin , ar calca ar fi arestat! Sa mori tu Vladimir Djabarov, ca Moldova traieste din mila Rusiei ? Dar, cine a adus Moldova in starea asta de saracie si inapoiere maxima? Nu cumva mama Rusia , pe vremea cand Moldova apartinea „maretului” imperiu sovietic, supranumit, la vremea lui, „Inchisoarea popoarelor”?

 5. Prostia si coruptia ca si in Romania. In 30 de ani indiferent de starea din 90 trebuia sa se dezvolte. Dar coruptia si inmcompetenta au fost si sunt motivul starii jalnice de azi. Mai ales in Moldova.

 6. tuta in tenesi o sa o incurce oricum cind se va afla cite abuzuri a facut si cit a furat

 7. @ Constantin B. 05:29
  Ce mai stai ? Sus pe trotinetă și treci la fapte, Rușii te așteaptă si pe tine cu flori și Fanfara de Femei a Armatei Roșii…
  Nu-ti uita joystick-ul, sa dobori Kinjalele cu ARMA 3.
  Dacă nu treci la level#2, dă restart !?

 8. ,,soldovanca,, maia GRISEVSKY este o jalnica CRSETOARE prin UE ! Falimentarea coloniei is e datoreaza acestei aratari care cerseste : sute milioane euro, cenergie electrica, motorina, gaze, lemne de foc, apa potabila, ORICE ! asta si ,,moldovanii,, care vorbesc ,,moldovineste,, pretind ca ar fi UE ! ha,ha !

  • Glumețul , ai dreptate Oaia Sandu(Grisevky)este o creatura a lui SOROS.A lucrat in Moldova pt. guvernele comuniste 2006-2009 , conduse de V. Tarlev și Zenaida Greceanîi ,după care hop un master in SUA ( după acest master), in 2010 ajunge CONSILIER PRINCIPAL al Directorului BĂNCI MONDIALE pt. 2ani . In2012 este numita Ministresa a educație in guvernul Filat . Deci , lucrezi Banca Mondiala și te numesc ministru al educației ? Era mai corect al economiei sau comerțului …. Apropo de Moldovanii , eram prin 2016 la vama Borș ,in fata mea o masina cu nr. de Moldova erau 4 bărbați,iese din ghereta lui un vameș și-l întreabă pe un coleg : bă unde-i Moldovan ? La care moldoveni răspund : io îs MOLDOVAN și io îs MOLDOVAN și ultimul zice io îs dinGagauzia dar am pașaport MOLDOVAN. La care cei 2 vameși se uita unul la altul și ii pufneste un ras sănătos….

 9. Mai iau. Mai ia. Ce trista e democratia originala care accepta ca numai Putin trebuie urmărit internațional. Așteptăm momentul când un jucător de golf, recte Jhoannys, nu mai poate fi urmărit decât național. Uite asa se duce, pe apa sâmbetei, cariera unei mari speranțe a gaurilor cu popandai care nu mai poate fi urmărit internațional de către fanii din justiție și din tribune.

 10. Rusia,tara dictaturii,nu mai stie cum sa impooste cu venin de cand toti penalii rusi nu mai pot iesi din tara decat in China,eventual Cuba:))))))0

 11. iar a dat un fraier rus cu piatra in balta,in curand vor pleca toti rusii din Rep Moldova incolonati,care in Rusia care in Israel

 12. „Constantin B. spune:
  24 MAI 2023 LA 5:29
  Rusia trebuie ocupata ,dezmembrata si adusa la hotarele sale originale , ale cnezatului Moskovei ! (editat) Putin impreuna cu toti sustinatorii sai ( de frica sau din convingere) trebuie executati !
  NU FUNCTIONEAZA pentru ca arunci trebuie de-rusificati peste 100 de milioane de etnici rusi si tranformati ukronard in alte natii cu limba materna interzisa !
  In plus 😀 ar fi un PRECENDENT UNGURILOR ca sa interzica in ARDELA dupa preluare limba romana si romanismul in general interzicand ardelenilor sa mai fie …romani !
  Tu te vezi ce zici … sau ai ochelari de cal ne vaznad ca astfel de sfaturi pot distruge si micsora statal ROMNAIA !
  Ce-ar fi ca sprijinit de nemti si rusi . dupa scoaterea yankeilor invinsi din Europa , sa gandeasca si ungurii ajutati de aliati lor rusi … la fel ?
  Cred ca esti, dupa ce zici, atat de destept incat opresti la tren … intre bariere 🙁 !

 13. Stiti ce-i comic la MAIA ?
  Mi-adue mainte czúm iun timp ce fura americaneste … BIDEN ne predica protestant-yankeu : ANTICORUPTIA !
  DRACUL spune ca drac nu exista si ca IAD-ul e o inventie a railor !
  HAHAHA … BIDEN fura exact in timp ce ne predica FARISEIC …sa lasam furtul ! 😀
  MAIA, MAIA … bidenisto ! 😀 Ai avut de la cine invata FARISEIMUL ! 🙁
  SHALOM!

 14. Locul numitei Sandu Maia nici nu-i în alta parte decât într-o celula, à la Bastilia. Corupta pâna-n maduva oaselor. Membra de frunte a clubului Soros. Instigatoare si autoare de infractiuni atât împotriva bunastarii materiale a propriei tari cât si a unor persoane fizice. Persecutie uriasa a adversarilor politici. Antisemita. Dictatoare. Europa supusa anglo-saxonilor, asta-i numita Sandu Maia. Nici o diferenta de nazista de UrSSula. Sacu’ si petecu’. Incompetente, amândoua. Sandu imagininadu-si ca, dublând-o pe UrSSula, ar avea o „acoperire”. Parte a quartetului infernal Duda (Polonia, în general)-Jale-nski-UrSSula (+ Sandu Maia). Otravile UE. Fara ele, pace. Cu ele, razboi. În simbria SUA.

 15. Ce treaba are orice ciuri-buri din duma cu presedintele unei alte tari ? Mai bine sa-si vada de saracia si alcoolismul din ograda proprie. Pana nu vin ucrainenii peste ei. Natie mongoloida corcita.

 16. @Ileana Rollason
  Te inseli amarnic, Maia Sandu nu are cum sa fie antisemitam cand ea este sluga fidela a sionistilor in frunte cu Soros.

 17. @ Constantin B.: 24 mai 2023 la 5:29
  OK, asta e parerea ta, sa o respectam. Dar pe baza parerii tale pot formula si rusii o parere, sa te inhate si apoi mai vezi tu ce urmeaza, probabil ca iti vor aplica tie propriile recomandari in deplin respect cu ideile tale.

 18. @Un trecator: e drept ca Soros este evreu, dar e si antisemit, si rusofob. La fel lui Bernard Henry Lévy, alt evreu si antisemit, si rusofob. Sandu nu-i evreica, ceea ce n-o-mpiedica sa fie, si tocami fiindca sorosista, antisemita. Tipii n-au natie sau religie (fiindca a fi evreu e-o religie): „patria” (religia) „ubi bene”. Daca Soros tot e „filantrop”, de ce sa nu fie si Sandu sorosista, adica antisemita (ca tot nu-i din banii ei. De constiinta nefiind vorba, fiindca, sublima, îi lipseste cu desavârsire) ?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.