Mâine încep la Bucureşti discuţiile despre noul acord

O nouă misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional (FMI) se va afla la Bucureşti în perioada 25 ianuarie-8 februarie, pentru discuţii pe actualul acord de împrumut pe care România l-a semnat cu instituţia financiară intetnaţională. Autorităţile de la Bucureşti vor trebui să explice FMI ce se întâmplă cu pensiile militarilor.

Vizita misiunii FMI va avea loc împreună cu cele ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale şi va începe luni cu o serie de întâlniri pregătitoare.

Potrivit biroului FMI de la Bucureşti, misiunea va avea două obiective, pe de o parte evaluarea actualului acord stand-by, iar pe de altă parte iniţierea negocierilor referitoare la un posibil angajament viitor.”Misiunea va evalua performanţa economică recentă a României şi va discuta cu autorităţile române obiectivele economice pentru perioada rămasă din actualul acord. Misiunea va iniţia, totodată, negocieri pentru un posibil aranjament succesor. Pe lângă întâlnirile cu autorităţile, misiunea se va întâlni cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicate, patronate, bănci şi reprezentanţi ai societăţii civile”, a declarat într-un comunicat pentru incont.ro reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Membrii misiunii se vor întâlni cu reprezentanţii Guvernului, ai partidelor politice, ai băncilor şi ai partenerilor sociali.

Board-ul FMI a aprobat, în urmă cu o săptămână, a şasea evaluare a acordului cu România şi scrisoarea suplimentară, astfel că instituţia a acordat cea de-a şaptea tranşă din împrumut, de aproximativ 900 de milioane de euro, bani care care au fost viraţi BNR.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. România a primit până acum tranşe în valoare de 12,2 miliarde de euro de la Fond şi de 3,65 miliarde euro de CE.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.