Manda îl dă replica lui Dragnea

Președintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, că Florian Coldea nu a citit de pe foaie în timpul audierilor din comisie, ci doar în fața presei, după ce, marți, Liviu Dragnea a spus că “nu a fost audiere”, ci mai degrabă un seminar în care cineva vine, citește și pleacă.

”Dl Coldea în cadrul comisiei nu a citit de pe nicio foaie. În fața presei a citit de pe foaie, probabil ce își pregătise înainte de comisie. Am și spus la un moment dat că lucrurile erau un pic diferite de ce s-a discutat în comisie. (…) E clar că vom mai avea audieri cu dl Coldea și nu cred că o să reușim să finalizăm într-o singură întâlnire toate temele pe care le avem de parcurs. În discuțiile pe care le-am avut cu domnia sa ne-a spus că nu o să poată în prima săptămână după Paște. Urmează ca de săptămâna viitoare să reluăm dialogul cu domnia sa și să stabilim o zi de audiență”, a declarat Claudiu Manda.

El a ținut să-i dea o replică lui Florian Coldea.

”De felul meu nu comentez ce spun invitații la comisie, numai că am văzut în declarația dlui Coldea deja a doua oară, când a făcut refeririri de genul: <comisia noastră>. Vreau să spun că în această comisie suntem membri care am depus jurământul de credință față de țară în fața Parlamentului, nu suntem comisia dlui Coldea și nici dl. Coldea nu este al comisiei. A apărut afirmații în spațiul public legate de referirea dlui Coldea despre SRI ca și când ar fi fost și în acest moment în conducerea SRI. Am avut o discuție cu cei din conducerea SRI și au spus că nu se exprimă în numele SRI în acest moment. SRI are o conducere și când are ceva de spus, spune”, a punctat Manda.

El a mai spus că, probabil, marți, vor merge la SRI pentru a discuta cu membrii Direcției juridice pentru a discuta despre protocol, despre elementele afirmate de Floriasn Coldea și despre care sunt faptele grave și care sunt infracțiunile asimilate securității naționale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, marţi, despre a doua audiere a lui Florian Coldea în Comisia de Control a SRI, despre care a spus că “nu e audiere”, ci mai degrabă un seminar în care cineva vine, citește și pleacă.

“Eu, în general, nu îi cert pe colegii mei din Comsia SRI, nici măcar pe președintele Manda, dar eu am înțeles că acolo sunt audieri. La audieri nu te duci și citești și pleci, din câte înțeleg eu. Aia nu e audiere, aia e un seminar în care cineva vine, citește niște hârtii, a dat mâna și a plecat și eventual mai spune niște pilde. Am văzut la televizor. Am înțeles că și în interior, ce am auzit și eu pe surse” a spus Liviu Dragnea, legat de audirea lui Florian Coldea.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la pilda cu Iuda pe care a invocat-o, în Săptămâna Mare, fostul şef operativ al Serviciului Român de Informaţii.

“Habar nu am la cine se referă și sincer nici nu mă interesează foarte mult. Amenințare sau a vrut să abată atenția? Eu nu mă uit la asta. Eu cred că principalele subiecte sunt cele legate de ce s-a întâmplat în acești ani, nici de porc, nici de porci, nici de șorici, nici de pilda respectivă, pe care nu vreau să o analizez, mai ales că sunt în a treia zi de Paște. Să se amenințe între ei care vor. Toate aceste perdele de fum nu pot acoperi ceea ce s-a întâmplat și ceea ce începe să iasă la iveală în fiecare zi. Este un proces care nu mai poate fi oprit, cu toate piedicile și cu toate frânele”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a făcut referire, joi, după audierea în Comisia de Control a SRI, la persoane care trădează interesele ţării, dând exemplu pilda lui Iuda.

„Unii, în mod vizibil, practică, astăzi, acelaşi lucru cu interesele statului român”, a spus Coldea.„În încheiere, în spiritul perioadei pe care o celebrează acum creştinii, aş vrea să reamintesc şi cred că e momentul potrivit şi de un celebrul unui personaj biblic, al cărui nume nu aş vrea neapărat să-l dau care în urmă cu circa 2.000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi, ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările, lucrurile nu s-au putut repara şi răul făcut nu a putut fi rezolvat. Evident ca orice trădător, destinul lui a sfârşit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare că unii, în mod vizibil practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba mai mult par să-şi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare a statului român. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi astfel de personaje. O să revenim cu alte precizări pe măsura întâlnirilor noastre cu membrii comisiilor”, a spus Florian Coldea, după audierea în comisia parlamentară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

5 Comentarii

  1. De data asta Dragnea are dreptate.Din ce s-a vazut la tv,asa a fost,a venit a citit si a plecat fara macar sa-i pese de vestita comisie intrunita degeaba.Manda si multi ,foarte multi parlamentari sunt platiti degeaba,nu produc nimic util romanilor de rand !

  2. Acest tanda pe manda indrazneste sa il contreze pe „el lider maximo” ?

  3. Inflamarea Liderilor PSD este legata de faptul ca nu pot subordona SRI intereselor partidului.Scopul d-lui Dragnea este sa controleze Justitia, serviciile secrete si absolut toate institutiile statului, a la Erdogan

  4. Nimeni-pe-lume, fata de chelner, mai adu si tu o baterie de vin imediat asta are tupeul sa ii raspunda Imparatului Suprem?????????!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.