Marcel Ciolacu vizitează Emiratele

Premierul Marcel Ciolacu efectuează joi şi vineri o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, un obiectiv important al acestei vizite fiind consolidarea componentei economice, cu accent pe atragerea investiţiilor emirateze.

„Consolidarea componentei economice, cu accent pe atragerea investiţiilor emirateze, este un obiectiv important al vizitei de lucru a premierului Marcel Ciolacu în Emiratele Arabe Unite, în perioada 18-19 aprilie. Prim-ministrul are programată o întrevedere cu Alteţa Sa Şeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan, preşedinte al Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Abu Dhabi, cu alţi înalţi oficiali emiratezi, cu reprezentanţi ai unor companii relevante din Emiratele Arabe Unite, precum şi cu membri ai comunităţii de români”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de către Guvern.

Agenda vizitei include, de asemenea, o întâlnire în plen a delegaţiilor, prilej cu care va avea loc un schimb de documente bilaterale în domenii de interes comun.

Cetăţeni români, blocați pe Aeroportul din Dubai

„Ne dorim să întărim relaţiile de colaborare cu Emiratele Arabe Unite, din perspectivă politică şi economică. România continuă să atragă investitori emiratezi în infrastructura aeriană, modernizarea şi extinderea Aeroportului Otopeni fiind un proiect viabil al colaborării noastre. Proiectele în domeniile digitalizării, energiei şi agriculturii corespund, de asemenea, intereselor noastre”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, referindu-se la obiectivele pe care delegaţia română şi le-a propus pentru această vizită.

Prim-ministrul va fi însoţit de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, preşedinte ANCOM, Valeriu Zgonea, preşedinte ANSVSA, Alexandru Bociu, preşedintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanţa, Mihai Teodorescu. Miniştrii care fac parte din delegaţie vor avea întrevederi oficiale cu omologii din Emiratele Arabe Unite, mai arată comunicatul.

Ceva de speriat în Dubai și Oman!

Ieri, premierul și delegația sa au fost în vizită în Qatar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. „Bogdan Ivan, preşedinte ANCOM, Valeriu Zgonea, preşedinte ANSVSA, Alexandru Bociu, preşedintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanţa, Mihai Teodorescu”…Ciolacu s-a dus sa vanda ultima faramita din Romania…O ofera pe doi lei pentru ca s-a dus el si nu au venit ei. Hidroelectrica??? Domnule jurnalist, explicati-ne de ce s-a dus Ciolacu acolo si de ce cu homunculetii astia dupa el?

 2. De plimbă și ciolacu , după modelul kjw stăpânul său,in timp ce cetățeanul de rând este îngropat în sărăcie

 3. cine mai stie de R.A.U ?
  (suna rău)

  The United Arab States was a short-lived confederation of the United Arab Republic (Egypt and Syria) and the Mutawakkilite Kingdom of Yemen (North Yemen) …

 4. Bineeèe…S-a dus Ciolacu singur, fără oameni de afaceri. Vrea sa vândă ultima bucățică din România. Ciolacu a terminat liceul la vârsta de 42 de ani…Mare economist, mare diplomat..

 5. Daca ii aduce pe arabi cu banii pentru autostrada Ploiesti-Predeal atunci Ciolacu realizeaza intr-o singura vizita mai mult decat a facut Iohanis (fotograful de lei) in nenumaratele sale vizite turistice timp de 10 ani.

 6. Si Veorica a fost plimbata de Dragnea pe la acesti urati. A venit randul lui Ciolacu. O alta Veorica. Cine l-o fi sfatuit?

 7. ar revitaliza industria ingrasamintelor cu gaz din zona la pret mic fara sa-l „umfle” UE prin bursa de la Viena, atunci inseamna ca au realizat ceva, daca in schimb au mai vandut niste terenuri, atunci este grav. In Romania sunt cateva combinate chimice care ar putea functiona daca n-ar fi obsesia decarbonizarii si implicit a extinctiei vietii din Europa. Pt ca in ziua cand vor scadea concentratia de la 0,03% CO2 la 0,02% CO2 va dispare flora si implicit fauna din Europa…si in acea zi Pamantul se va echilibra scufundand in ocean Europa. Pacat ca urmasii Ursulei si ai altor bogatasi se vor salva, fugind cu avionul, iar oamenii nevinovati care s-au lasat condusi spre moarte vor pieri, nedrept, dar asa-i lumea, 1% din populatie consuma 90% din rezervele Terrei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.