Marea împăcare după ce au pus țara pe jar

Liderul PSD Liviu Dragnea și fostul premier Sorin Grindeanu au îngropat securea războiului după automoțiunea de cenzură din iunie. Cei doi s-au întâlnit și au discutat „amical”, potrivit lui Grindeanu.

”Da, am avut o discuție constructivă și, deopotrivă, amicală”, a spus fostul premier într-un interviu pentru portalul stiripesurse.ro.

Chestionat dacă Dragnea l-a „iertat”, Sorin Grindeanu a afirmat: „S-au spus foarte multe lucruri. Nu cred că a trecut cu totul peste ceea ce s-a petrecut, dar a arătat multă înțelegere. Mi-a vorbit despre tinerețe și despre tentații, despre loialitatea față de partid și despre datoria față de țară. Aș zice că mi-a vorbit părintește. Sper că ceea ce s-a întâmplat îmi va aduce un plus experienței politice, un plus pe care îmi doresc să-l folosesc în continuare în interiorul partidului.

Când doi oameni maturi care își doresc stabilitate pentru această țară stau din nou la aceeași masă, este clar că își doresc amândoi un partid puternic și nedivizat care să guverneze spre binele cetățenilor”.

Grindeanu a infirmat totodată la Antena 3 că i s-ar fi propus o funcţie de consul sau ambasador la Chişinău, așa cum s-a vehiculat în presă.

„Aseară am văzut la ştiri că eram ambasador, azi consul. Nu am discutat nicio secundă aceste lucruri”, a spus Sorin Grindeanu, evitând să spună dacă s-a împăcat sau nu cu Liviu Dragnea.

„Asta e o chestiune, o s-o vedem în viitor. Cert este că a fost o discuţie cât se poate de constructivă şi benefică, zic eu, spre binele PSD”, a afirmat Grindeanu, întrebat dacă s-a împăcat cu liderul PSD.

Sociologul Marius Pieleanu a susținut, miercuri, că Sorin Grindeanu va primi o funcție de consul.

”Sorin Grindeanu va pleca consul. Din informațiile pe care eu le am, i se va face o propunere de consul, nu știu țara. Nu știu dacă e o înțelegere dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, e intenția conducerii partidului, de a i se oferi o funcție de consul. Miza pentru PSD e simplă: vorbim despre o organizație relativ puternică, cea de Timiș, care e aproape de Sorin Grindeanu, e vorba de un număr de deputați și senatori din Timiș care la o posibilă moțiune de cenzură ar fi putut vota împotriva Guvernului PSD. E vorba de un exercițiu de forță pe care-l face Liviu Dragnea cu succes, de a închide și această problemă internă, disfuncție a partidului, printr-o soluție elegantă” a spus Pieleanu, la Antena 3.

Recomanda
Ioana Radu 1230 Articole
Author