Mărţişor de Bucureşti. „Poftim din România”

Bucureştenii sunt aşteptaţi, în perioada 1 – 3 martie 2024, la târgul „Poftim din România – Mărţişor de Bucureşti: Gusturi şi Meşteşuguri Româneşti”, organizat în Piaţa Sudului din Capitală de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 şi Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia.

Cei care se vor afla la târg în acest sfârşit de săptămână vor putea admira şi achiziţiona cele mai frumoase şi autentice mărţişoare, creaţii handmade ale unor artizani pricepuţi, ii confecţionate cu măiestrie şi talent de meşteri populari, precum şi diverse obiecte sculptate în lemn.

De asemenea, bucureştenii vor putea degusta şi achiziţiona preparate din carne, lapte, fructe şi legume, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, ţuică şi vin, obţinute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale.

Potrivit organizatorilor, expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de bucate tradiţionale româneşti, dar şi produse locale autentice şi diversificate. În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradiţional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar şi produse care au dobândit menţiunea „produs montan” din categoria miere, lactate. Totodată, în cadrul evenimentului se vor regăsi produse care au dobândit protecţia la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, vinuri – DOC, iar vizitatorii vor avea ocazia de a achiziţiona din cadrul târgului produse apicole bio.

Nu vor lipsi verdeţurile de sezon, legume şi fructe, dar şi conserve preparate din acestea, cum ar fi: zacuscă, murături, compoturi, dulceţuri şi siropuri.

Pe durata celor trei zile ale evenimentului, Ansamblul Mioriţa şi elevii Şcolii Populare de Artă Vaideeni vor întreţine atmosfera de bună dispoziţie prin dansuri şi cântece populare.

Târgul de Mărţişor de la Piaţa Sudului va fi deschis pe 1 şi 2 martie 2024, între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 3 martie 2024, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 16:00. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Se zice că 1 Martie este de fapt anul nou la români. C-o fi acuma, c-o peste 14 zile după calendarul vechi,
    La Mulți Ani!

  2. Vai de mana noastră care trăiește pe datorie! Dragobetesti in București! Cică toți doftorii din învățământ vor fi verificați lunar! Dar doftorul Ciuca când este verificat la doctoratul de la pensia de 4 stele?! Și Geoana urmează să fie verificat la doftorat de Emilia Șercan! In loc să desființeze sporul de doctorat( să rămână ceva onorific),guvernul care nu are bani sa urineze in centru umbla cu mărunțișuri!

  3. Copiate după vecinii bulgari dă la sud dă Dunăre, cu a’ lor Мартеница, sau importate READYMADE dă la iei!
    …că la Mioritistan nu a existat ceea ce se vede în poznă!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.