S-a deschis:  (GALERIE FOTO ȘI VIDEO) Cum arată un centru de vaccinare pentru copii

Un centru de vaccinare pentru copii a fost inaugurat miercuri într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei. 20 de copii au fost deja vaccinați, anunță autoritățile.

Centrul de vaccinarea fost amenajat în Parcul Lumea Copiilor și este „împodobit” cu baloane.

„Deschidem primul centru mobil de imunizare împotriva Covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Începând cu ora 13.00, copiii care doresc să fie vaccinați, însoțiți de părinți sau tutorele legal, sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă)”, au anunțat autoritățile locale.

Serul folosit pentru imunizarea adolescenților este cel produs de Pfizer-BionTech, aprobat zilele trecute de Agenția Europeană a Medicamentului.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunțat că începând de săptămâna viitoare va exista o unitate mobilă care va vaccina în preajma școlilor, atât elevi, cât și părinți și bunici.

„De luni o unitate mobilă va fi prezentă la toate unitățile școlare din sector în baza programărilor (…) Se pot vaccina și părinții sau bunicii. Vrem să ajungă la nivelul fiecărui bloc, fiecărui om”, a declarat primarul Băluță.

La inaugurarea centrului de vaccinare pentru copii a participat și Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Am înțeles că au fost vaccinați peste 20 de copii, ne dorim să crească numărul lor. Sperăm într-o solidaritatea a oamenilor (…) Nu văd un loc mai bun pentru vaccinarea copiilor decât într-un parc”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Foto Timi Slicaru

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

17 Comentarii

  1. Îmi aduc aminte cât rahat se mânca la început, locul de vaccinare trebuie să aibă aia, ba aia, ba aia, ba aviz de ală, de ală, de ăla, o listă lungă că mai că te lăsai să mai faci un loc de vaccinare. Acum, că au stocuri de nu vor mai știi ce să facă cu ele, de 1 iunie, cadou pentru copii, locuri de vaccinare în aer liber 😛
    Hai că treaba e buna.
    Dacă vom avea un val 4, ar trebui sa se vadă în maxim 1-2 săptămâni, după ce a început școala în forță (3-4 săptămâni), dacă nu, atunci, putem spune că pandemia a trecut.
    Daca vom avea val 4, de vină suntem noi că nu vrem să ne vaccinăm, dacă nu vom avea, ei cad de proști, deoarece ei fac orice dar fără să aibă certitudini ci doar presupuneri.
    Vom trăi și vom vedea.
    Oricum când îmi iese Câțu sau Orban să mă îndemne la vaccin, mă lasă atât de rece și orice gând care l-am avut de a proceda la vaccinare mi se șterge instant. Nu, nu pot avea încredere în mincinoșii politicieni, mai ales cei care au promis o groază și nu au făcut nimic. Bine că nu am votat.

  2. Nu înțeleg de unde atâta mirare; dacă au ieșit cu copiii în ger în Piața Victoriei pt că așa le-au cerut Realitatea și Digi, nu văd de ce nu s-ar duce cu ei și la vaccinare, dacă așa le cer cele 2 televiziuni!

  3. felicitari „parinti” intru uciderea planificata a propriilor copii. nu toti oamenii ar trebui sa faca copii.

  4. România, prima țară din UE
    care a trecut la vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani. Vai de părinții lor!

  5. Ghiță Tu doar asta ai vrut sa intelegi. Copiii de azi sunt mai deschisi la minte decat copiii de ieri care au uitat ca au fost si ei copii. Dar care s-au incatranit in rautate.Oricum, nu iau in seama toate frustrarile voastre. Ei au viata lor, au viitorul in fata si pasesc hotarat. Nu ca niste lasi ca voi. Asa ca, nu este treaba bosorogilor nostalgici ce fac copiii. Si apropo,nici parintii nu au voie sa-i ingradeasca in a alege ce vor pentru viata lor.Un parinte este prietenul copilului. Nu isi impune „respectul” prin bataia rupta din rai.

  6. Dan Vai de tine inapoiatule. Citeste cronicile vremii cand tot asa niste needucati se opuneau vaccinurilor. Si ce, omenirea nu a inaintat? Teama si panica voastra nu influienteaza tinerii care sunt cu multe clase peste voi.Trebuie sa le purtati respect. Vai de tine si de parintii tai care te-au educat cu nuiaua.

  7. Vaccinul minune nu mai trebuie ținut la -70°C ?
    Părinții care își duc copiii la vaccinare cu un ser experimental… îmi vine greu să și comentez o asemenea mizerie. Săracii copii că au parte de asemenea părinți inconștienți…

  8. Râzi a prost, Zmeule, Gore
    Pirgu, Doina nu stiu cui etc. Altii, printre care Germania, stau și mai cumpă-
    nesc dacă e cazul să-i inte-
    pe pe bieții copii cu seruri
    experimentale. Măcar ei, asupra cărora Covid-ul are doar efecte ușoare, să fie
    scutiți de experiment. E greu să-ți explic, atâta vreme cât ești un mercenar.
    Valea!

  9. exista o concordanta dovendita intre nivelul scazut de educatie (= prostie) si refuzul vaccinului. nu numai cel anti Covid, ci refuzul oricarui vaccin in general.
    treaba e veche inca de la primele vaccinuri antipolio, cand bigotii si prostimea in general urlau ca persoanelor vaccinate le vor creste coarne de vaca si vor impunge ca la corrida. asta numai pentru ca vaccinul era facut din virus atenuat cultivat pe tesut prelevat de la vaci.
    nimic nou, deci.. auzi marine ?

  10. sper ca te-ai vaccinat, iti urez multa sanatate, numai nu-i face prosti pe 50% dintre medici/profesori, s-ar putea sa-ti fi fost dascali sau sa o fi asistat pe mama ta la nastere…

  11. singura minciuna din cele doua posturi – al tau si al meu – e cea cu 50% medici / profesori.. cu parere de rau

  12. felicitari Tudor Cineva te-a informat eronat,peste 75 % din medici s-au vaccinat. Sau intentionat nu ti-ai actualizat stirile. Si apropo, sunt si medici mai putin pregatiti cum sunt si profesori. Pandemia a fost un prilej sa ne arate inca odata acest lucru.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.