AstraZeneca retrage vaccinul contra COVID-19. Statul român a cumpărat 13 milioane de doze de AstraZeneca

AstraZeneca a inițiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19. Compania susține că a luat această decizie din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile” de la pandemie, notează Reuters.

Compania a mai spus că va proceda la retragerea autorizațiilor de introducere pe piață a vaccinului Vaxzevria în Europa.
„Deoarece de atunci au fost dezvoltate mai multe variante de vaccin COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, a spus compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricată sau furnizată.

Potrivit mass-media, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior în documentele instanței că vaccinul provoacă efecte secundare, cum ar fi cheaguri de sânge și număr scăzut de trombocite.

Cererea companiei de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie și a intrat în vigoare pe 7 mai, potrivit Telegraph, care a raportat pentru prima dată evoluția.

În România, vaccinările cu AstraZeneca au stârnit controverse încă din primele zile. Astfel, în martie 2021, moartea unui gorjean de 47 de ani, a doua zi după vaccinarea cu Astra Zeneca, a stârnit emoție în toată țara, scriu jurnaliștii de la R3Media.

Au fost numeroase cazuri raportate de oameni tineri vaccinați care au decedat subit, în ultimii trei ani, atât în România, cât mai ales în Marea Britanie, unde s-a folosit predominant.

dar Rafila neagă…

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, neagă în continuare că ar exista efecte secundare grave provocate de vaccinurile anti-Covid.

O investigație Hotnews din 2024 arăta că un ONG al lui Rafila a primit sponsorizări masive din partea companiilor producătoare de vaccinuri, între care și AstraZeneca.

Statul român a cumpărat 13 milioane de doze de AstraZeneca, dintre care 5 milioane au fost livrate.

Fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au fost inculpați de DNA în dosarul achizițiilor de vaccinuri. Paguba adusă țării este în valoare de 1 miliard de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

37 de Comentarii

 1. Încă cred că-i o altă înfricare a celor ce s-au lăsat prostiți, injectați. Dacă era să muriți, mureați demult! Nu-i luați în seamă, luați-i în șuturi că v-au mințit și înfricat.

 2. Posirca genotoxica provoacă efecte secundare cum ar fi moartea. MOARTE, bre contopisti cu pedala si articole sponsorizate

 3. de stormy daniels,nimic?si de ‘misionarul’ donald:))))

 4. Si noi care credeam ca daca Vaccinul e britanico – suedez e mare minune dumnezeiasca…Inca odata se dovedeste ca si un trib african poate face autoturisme la moda daca incearca de cate ori e necesar…Dar nu oricine are sange in instalatie sa incerce…de aici vine diferenta intre puturosi si indrazneti…China comunista nu stia sa faca un autoturism cap coada in anul 1995…Azi China este primul producator mondial de autoturisme…Dupa 1990 Romania nu mai creaza nimuc, nu mai produce nimic din lene si fiindca e mai usor la soaranghel decat sa iti bati capul…Culegi sparanghel in Germania si iti iei o besina diesel germana cu filtru de particule manarit de 2000 de euro si esti boier..

 5. Am fost unul din putinii ANTIVACCINISTI de pe forum si UNICUL care A DEMASCAT SORGINTEA COMINTERNISTA a VIRUSULUI BOLSEVIC chinez!
  Un virus gripal mai agresiv, dar NU MORTAL decat la persoanele cu imunitate scazuta care au fost de fapt VIZATE sa DISPARA!!!
  Adevaratul GENOCID a fost declansat dupa ce ILEGALII COMINTERN de la OMS, in frunte cu MAOISTU SEF si de la conducerea STATELOR Lumii, TOATE, au BLOCAT SOCIETATEA UMANA si au FORTZAT-O SA SE VACCINEZE!!! Suplimentar au fost INTUBATE fortzat persoanele care sufereau de gripe agresive, fiind ASFIXIATE dupa ce au fost IMOBILIZATE pe paturile de spital!!! Si pentru ca PLANUL LA VICTIME nu fusese indeplinit, cu SUTELE DE MILIOANE, li S-A REFUZAT INTERNAREA pacientilor oncologici, cardiaci etc si a acelora care necesitau INTERVENTII CHIRURGICALE DE URGENTA!!!
  In „raport” nu se mentioneaza CAUZELE stabilite in instanta care au fortzat RETRAGEREA de pe piata a VACCINURILOR MORTII!!!
  Aceasta este ESENTA care, ca de fiecare data, scapa DOGMATIC prosTRACILOR Secucu/Comintern…

 6. @ Charlie , bine ca te-ai vaxxinat de altceva . De care nu scapi.Te nasti si mori la fel indiferent cu ce te vaxxinezi. Neuronii nu se inmultesc, putinii care-i ai se degradeaza !Stii nu ? ” Proasta satului si paduchele trebuie sa fie in(pe) frunte !

 7. Charlie N-ai demascat nimic. Vorbesti niste prostii de gugustiuc naiv ori parsiv infirmate de studiile abstracte din domeniu pe care este foarte clar ca nu le citesti. Nu exista nici un virus bolsevic chinez si nu poti sa demonstrezi asta cu nimic. Toate studiile platite si redactate de autori cu conflicte de interese cat marele zid chinezesc pe tema, sunt niste gunoaie pseudo-stiintifice care nici macar nu se aliniaza cu paradigma profitabila a lui Louis Farseur, idolul vostru de tifon.

 8. Ati aparut acuma ca ciupercile dupa ploaie ca eroi antivaccinisti, cum e pravoslavnicul vaccinist axon care traieste doar pentru ca Ceausescu avea vaccinuri bune. Alt idiot util pe care il citez acum cu un comentariu din 7 august 2023.. ,,In Romania lumea s-a vaccinat din 1960 incoace, vaccinare in masa, iar durata de viata a crescut… Daca te musca un caine te duci singur la vaccinare, ca ti-e frica de turbare, nu?… Personal, cred in vaccin, cu exceptia vaccinului ARNm care nu e experimentat suficient”.
  Mentalitate de cobai primitiv cu un singur axon

 9. @Charlie: aminteste-ti bre, luna mai 2020 când era închisă orice poarta de intrare și ieșire din Romania! In mai 2020 am văzut interviul dat de Merkel și imediat am scris aici pe blog! Toți ați aruncat cuvinte urâte deși am atenționat că, adevărul va ieși la lumină nu așa repede dar va ieși! Și a ieșit! Nu te mai lauda atât, nu ai fost primul, cred că am fost singura persoana card am cotonogit cu argumente tot ce înseamnă vaxxanuri și tratament medical din import după anul 2.000! Cat despre sponsorizările AstraZeneca, toți care urlau pro vaxxan erau sponsorizați gras! De asta indivizii de la vaxxanuri dădeau exemplu pozitiv Romania pentru publicitatea agresiva, sa urmeze acțiunile și restul continentelor, deh, era vorba strict de cifra de afaceri a fiecărei firme de vânzare și nu de sănătatea cetățenilor erau interesele. Am scris aproape zilnic cu atenționări și sfaturi!

 10. Scara minciunilor despre eficienta posircii genotoxice Covid de la Astra-Zeneca/Oxford:
  Minciuna de marketing: reducerea riscului relativ 66, 84 %
  Studiul Lancet: reducerea riscului absolut 1,28 %
  Discrepantele din statistici pentru Pfizer, Moderna si Janssen sunt mai izbitoare in defavorul celor care s-au intepat cu acestea. Dar gascanii panicatzi sunt sensibili doar la santaje emotionale precum cel al arhiepiscopului de Canterbury, un iezuit mieros, care spunea ca Isus s-ar vaccina..

 11. Și era cazul..
  Au fraierit o lume întreagă iar comisarii su fost cu ei în cauză..
  Ursulica chiar are „puf pe bot”..
  Cu toții su uitat că cu jumătate de an înainte de pandemie în SUA mureau ca muștele.. În Congres cineva a cerut exhumarea dar totul e mușamalizat..

 12. Ce avem noi aici?
  Ia te uita, conspirationistii putinisto-iranieni aveau dreptate, produsul numit vaccin chiar e de speriat si chiar are efecte secundare nedeclarate.
  In acest caz, e simplu, Citu &co nu trebuie anchetati doar pentru furt si delapidare de fonduri publice, ci mai ales pentru genocid, crime impotriva umanitatii!
  Domnilor procurori zelosi care nu mai prididiti sa intemnitati orice roman care are curajul sa ridice capul, unde va este ardoarea si unde va este minutiozitatea in formularea de acuzatii atunci cand e vorba de genocid? Va doare capul, va dam o aspirina, ceva, din banii nostri, ca oricum de acolo sunteti platiti…?

 13. Sa nu confundam vaccinuri cu tratamentele genetice din perioada corona. Inca nu exista vaccinuri impotriva lui Corona, si studii medicala au aratat ca virusul Corona e mai degraba un fel de raceala si nu o gripa.

  Doar ca un tratament, genetic in cazul corona, este numit „vaccin”, nu poti compara tratamentul acesta cu vaccinurile dinainte de 89 din România. Un vaccin creaza anticorpi si ajuta sistemul imunitar sa se lupte cu virusii. Un tratament este facut sa amelioreze simptomele unei boli, nu sa imunizeze, iar tratamentul genetic fabricat pentru Corona era gindit sa re-programeze sistemul imunitar, ca un program de calculator, insa cu riscul de a reboota sistemul imunitar si a facilita boli autoimune. Si cum sa aplici un tratament oameni ce nu au simptomele unei boli doar ca ar pute avea cindva, in viitor? Si inca un tratament genetic? A fost cel mai mare experiment pe regnul uman, pe plan mondial. Si inca mai vedem resultatele cu decese, probleme cardiace, tromboze, decese, … Probleme medicale ce nu existau inainte de tratamentel cu mRNA.

 14. Este patetic și ridicol să spui că am învins vreodată boli ca variola cu vaccinuri, când doar 10% din populație a fost vaccinată. Totuși, așa bine ne-au salvat de variolă, încat au ucis MILIOANE DELIBERAT. Se știe cum să se vindece variola încă din secolul al XVII-lea, când Sir Thomas Sydenham [1624-89] a dezvoltat un nou tratament care a redus rata mortalității variolei de la aproximativ 50 % la 1-2 %. Recompensa lui a fost provocarea la un duel. Asociația medicală engleză a vrut să-l alunge. El a scris: „O idee nouă este ca un puiet în mijlocul unui drum, iar dacă nu este împrejmuit, va fi zdrobit de hoardele care-l călcă în picioare”. El a numit variola „cea mai sigură și ușoară dintre boli, atâta timp cât nici un medic sau o asistentă nu fac vreo greseala”, ceea ce este într-adevăr semnificativ. Pe vremuri oamenii mureau nu de variolă, ci din cauza tratamentului greșit aplicat. Ca și acum.

 15. Apoi videcatorii naturali aveau rate de vindecare de 98-100% în secolul al XIX-lea, iar întregul oraș Leicester a refuzat să vaccineze timp de decenii și le-a expus complet frauda vaccinala. Se știa, desigur, ca variola este o boală a lipsei de salubritate și orice idiot putea să spună că tăierea puroiului septic, numit „limfă” a vaccinului, în brațele unui bebeluș l-ar ucide și ar răspândi boli precum lepra, erizipelul, variola, sifilisul, TBC etc., deci nu există nicio îndoială că vaccinarea împotriva variolei a fost tentativă de crimă în masă, așa cum spunea Shaw în 1911. Dacă asta nu este suficient, atunci statisticile demonstrează că epidemii multiple de variolă au urmat vaccinării în masă, epidemia Filipine 1905-1920 fiind notabilă, iar statisticile Biggs de la Leicester sunt zdrobitoare(1912- LEICESTER: SANITATION versus VACCINATION BY J.T. BIGGS J.P.), ceea ce demonstrează afirmația Ligii Naționale Anti-Vaccinare că (1877) „că peste 25.000 de bebeluși sunt sacrificați anual de bolile provocate de vaccinare”. Vaccinarea este o practică barbară și una din cele mai fatale amăgiri ale vremurilor noastre.

 16. Ce-ar trebuii să pățească acei medici acum , care au promovat acest produs ,ca sigur și eficient să nu mai vb de artiști,și jurnaliști, târâți prin procese și tribunale,că să se învețe minte sa mai recomande seruri experimentale,asta ar trebuii

 17. Csaba Dr. Merrill W. Chase, un imunolog ale cărui cercetări asupra celulelor albe din sânge au contribuit la subminarea credinței de lungă durată că doar anticorpii protejează organismul de boli și microorganisme. Teoria din spatele vaccinurilor este că acestea imită infecția prin stimularea celulelor B, unul dintre cele două tipuri majore de globule albe din sistemul imunitar, să producă anticorpi ca parte a sistemului imunitar adaptativ. Noile cercetari evidențiază faptul că imunitatea înnăscută joacă un rol semnificativ în combaterea infecțiilor și este poate mai importantă decât imunitatea adaptivă în prevenirea sau combaterea infecțiilor. În teste, anticorpii sistemului imunitar adaptativ s-au dovedit incapabili să lupte singuri împotriva infecției, ceea ce, în esență, distruge teoria conform căreia anticorpii induși de vaccin îndeplinesc orice funcție legitimă în prevenirea sau combaterea infecției. Vaccinurile nu numai că nu funcționează, dar de fapt dăunează imunității înnăscute a organismului. În loc să învețe organismul cum să răspundă la infecții, vaccinurile inhibă capacitatea sistemului imunitar de a produce citokine de tip TH2 și suprimă imunitatea celulară, modul în care organismul se protejează împotriva asa zișilor viruși și bacteriilor. Vaccinurile sunt testate pentru eficacitate utilizând anticorpi, chiar dacă nu s-a dovedit niciodată a fi o măsură a imunității. Dacă ai, esti protejat. Acum, dacă le ai pentru HIV, nu esti protejat, dar trebuie să te droghezi cu ceva profitabil. Se aplica pentru toate celelalte boli ,,infectioase”. Știință de tomberon profitabilă. Ideologia pro-vaccin se găsește din ce în ce mai mult în praful pseudoștiinței.

 18. Ce este un test de anticorpi? În cei mai simpli termeni, are ca scop detectarea sistemului imunitar al unei persoane care răspunde la prezența unui anumit germen. Un medic suspectează că ai boala X, care este cauzată de virusul Y. El ia o probă de sânge și acea probă este examinată pentru prezența anticorpilor specifici virusului Y. Dacă testul este pozitiv pentru prezența acelor anticorpi, el spune că aveți boala X. Cu toate acestea, există un vaccin care ar trebui să protejeze o persoană de boala X, iar acest vaccin ce face? PRODUCE ANTICORPI SPECIFICI VIRUSULUI Y. În acest caz, se spune că ești imun la virusul Y. Așa este. Aceasta este ceea ce se numește o contradicție. În primul rând, când corpul nostru produce în mod natural anticorpi împotriva virusului Y, medicul îți spune că ai boala X. Dar dacă vaccinul produce aceiași anticorpi, se spune că ești imun la boala X. În termeni pur practici, contradicția este bună pentru afaceri. Afaceri medicale. Pe de o parte, ei diagnostichează mai multe cazuri de boală. Pe de altă parte, folosind aceeași logică pentru a obține o concluzie inversă, vând mai multe vaccinuri. Dar nivelurile de anticorpi și imunitatea sunt aceleași? Nu! Nivelurile de anticorpi nu sunt la fel cu IMUNITATEA. Recentul fiasco al vaccinului MUMPS (oreion) din Elveția a subliniat din nou acest punct. Trei vaccinuri pentru oreion — Rubini, Jeryl-Lynn și Urabe (cel din urma retras pentru că a provocat encefalită) — toate au produs niveluri excelente de anticorpi, dar cei vaccinați cu tulpina Rubini au avut aceeași rată de infectie ca și cei nevaccinati, plus că de fapt a provocat focare de infectie”. [Ref: Schegal M et al Comparative efficacy of three mumps vaccines during disease outbreak in Switzerland: cohort study. BMJ, 1999; 319:352-3.]

 19. Cu riscul de a reboota sistemul imunitar? Vezi, e posibil ca nu intelegeti nimic din toata pologhia medical alopata. Vaccinurile distrug sistemele imunitare, le inactiveaza si le intorc impotriva posesorilor, nu le reseteaza. Resetarea implica o oprire si o repornire de la setarile initiale, ceea ce nu este deloc cazul in acest topic. Ati putea sa va alegeti cuvintele implantate de propaganda cu mai multa grija caci riscati sa va faceti de cacao in public.

 20. Vaxzevria va fi retras de pe piață nu din cauza ineficienței sau a efectelor adverse, ci pentru că nu mai are compoziția necesară pentru a induce protecție față de virusul care circulă în prezent. Iar alte vaccinuri anti-COVID sunt actualizate și menținute în continuare pe piață. Efecte adverse mortale are și Algocalminul, dar nu se sperie nici un pacient de el. Este doar propagandă anti-vaccin și anti-COVID fără fond.

 21. Acest subiect despre vaccinurile pt. Covid care stim cu totii ca au adus mai mult necaz oamenilor de cit beneficii,continua sa se comenteze ,in loc cei vinovati sa raspunda pt. tot ce au facut si la fel pt. ca au aruncat milioane de euro pe aceste doze de vaccin.Vinovatii trebuiau pedepsiti de foarte mult timp si nu lasati in libertate ,asa cum il vedem pe Rafila care continua sa ne prosteasca .

 22. Vaccinarea anti-COVID în România este gratuită. Faptul că statul român a cumpărat mai multe doze decât a administrat cetățenilor săi este conjunctural. Dacă pandemia se prelungea, erau insuficiente dozele disponibile pentru câți români ar fi dorit să se vaccineze.

 23. Se revelat deci că COMPLOTIȘTII SI CONSPIRATIINISTII ERAU DE FAPT ASTRA ZENECA SI CELATE COMPANII și complicii atâtor guverne CARE AU UCIS SI NENOROCIT OAMENII CU SUBSTANTE GENICE EXPERIMENTALE SI NU nou ăștia cu simt critic care am cercetat și combătut aceste crime cu riscul de a fi ostracizați ,cenzurați, marginalizați pentru a deschide mințile semenilor noștri cu ,,frica de moarte,,Acum că adevărul a ieșit la iveală ar fi bine că toți cei care au căzut victime să se unească și să tragă legal sau ilegal la răspundere acești asasini fara scrupule.

 24. Pentru iubitorii terapiilor experimentale mRNA prin constrângeri comuniste digitale ,sânt
  inca liberi să.si facă injecții de la casele farmaceutice care inca până acum,nu au declarat nenumăratele reacții adverse pe termen scurt mediu și lung😁…fuguța marș!!!

 25. @iliusin
  Nimic nu este conjunctural,totul este intentionat.s-au cumparat atatea doze pentru ca asa a vrut ursula.

 26. Parcă i-au prostit să și semneze că totul cade pe seama lor orice s-ar întîmpla.

 27. Vaxzevria nu are ARN mesager, este pe altă tehnologie conceput. Toate celulele organismului au ARN mesager, nu poți supraviețui fără el.

 28. Asta nu e ajutor de stat . E clar furt calificat executat de un grup infractional organizat ! Ce inseamna Mafie ? Ce inseamna DIICOT ? Ce mai inseamna Justitie ?!

 29. Iliusin Mihnea, vezi de treaba. Nu ai nici o sansa. Poate pe Jiji-tv sau latrina 1 sora cu MK-Ultra TV din Corporatia America. Intre timp studiaza bazele de date federale americane si europene VAERS, Yellow Card UK si EMA pentru a numara mortii si efectele adverse. La evrei nu stiu cum se numeste, dar poate te pricepi tu sau ai un coleg din Hasbara.

 30. Acest coronavirus este cel mai ciudat virus despre care am auzit vreodată. Este foarte periculos felul în care se răspândește. Este atât de misterios felul în care pândește în școli, dar apoi moare la Dedeman. Deși este uluitor modul în care dispare atunci când oamenii stau apropiați ținând semne, distrugând afaceri, case, proprietăți, monumente etc. Cu toate acestea, a participa la un maraton sau un concert îi declanșează mânia. Este mascat. Se poate răspândi atunci când cumperi haine de la Sinsay, dar nu de la Zara. Este non-alcoolic. Nu se poate răspândi atunci când cumpărați bere. Trăiește două zile pe cutiile Amazon, dar trebuie să aștepți 48 de ore pentru a le atinge, dar nu poate supraviețui pe cănile de cafea Starbucks, așa că savurați o ceașcă fierbinte în siguranță. Este cel mai curios lucru, cum trăiește pe mingi de baschet, fotbal, bâte de baseball și bare de balet, dar moare pe ringuri de wrestling, box și cărucioare de cumpărături Kaufland. Este răspândit de către coafori, îngrijitori de câini și stomatologi, dar nu de către casierii de bănci și fast-food. Este atât de inteligent. Nu îi va deranja pe primii 10 oameni, dar știe când apare a 11-a persoană, așa că ai grijă dacă ești tu.. Știe chiar ce vrei și ceea ce ai nevoie. Dacă vrei un masaj sau unghiile făcute, este foarte activ pe furiș și nici măcar o mască nu îl poate opri, dar dacă ai nevoie de un instalator, este slab, iar o mască îl va ține departe. De asemenea, pare să fie cel mai periculos după orele serii, așa că afacerile trebuie să se închidă înainte ca virusul să iasă și să facă ravagii asupra populațiilor la umbra lunii. Cine a mai auzit de un virus atât de inteligent ?!?

 31. @intox: Aveți grijă la următoarea pandemie, COVID-ul a fost o repetiție cu public.

 32. 🤣🤣🤣🤣🤣Corect asta.i virus cu tehnologie avansata (nanotecnologica)😉se lipește doar de facebucißti&Co ,telenovelißti si bineînțeles de votanții fideli di mulțumită lui poți IDENTIFICA CU GREEN pass😁

 33. Iliusin Avem, avem.. ne punem masca, casca si basca întoarsă pe dos și stuchim în sân. Piei Covidrace !!

 34. @Iliușin sharmuta,nu.i plânge tu pe români,daca nu le dai de ales știu să moară frumos,oricum toți santem datori cu moartea în fața Domnului!Ăștia care stau acum la putere, servitorii Razbunatorui sânt la fel de vremelnici și vulnerabili ca mine și tine.Crede.ma nu.i bine sa.i constrângi pe români să aleagă între viață și moarte.

 35. un ziar si un jurnalist adevarat ar fi trebuit sa scoata de la guvern, de la Ministerul Sanatatii, de la gunoiul ala de doctoras militar numit sef de experiment, cati rromani au fost injectati cu el, cati au avut efecte adverse, cati au crapat… degeaba imi spui ca a murit un gorjean in primele zile, important e cati au murit in total, si ce masuri compensatorii si pedepse aplica „statu'” rroman in consecinta… aud? liniste totala

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.