Vom avea polițiști tatuați

 La concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI vor putea participa și persoane cu tatuaje sau piercinguri corporale, atâta timp cât acestea nu sunt pe față sau gât sau alte zone ale capului, potrivit unui proiect de OUG de modificare a legii  360/2002 privind Statutul polițistului lansat în dezbatere publică.

Nu sunt singurele modificări la Statutul Polițistului. Mai apar legiferarea acordării gradului profesional în funcție de vechimea în MAI și pentru absolvenții  Academiei de Poliție, forma de învățământ la zi, care acum se acordă doar pentru polițiștii care urmează cursuri la Academia de Poliție la forma,  frecvență redusă.

Apare obligativitatea îndeplinirii tuturor condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului  în cazul împuternicirii pe funcție, față de situația actuală când trebuia îndeplinită doar condiția de studii.

La concursul pentru ocuparea postului de conducere/execuție vacant se introduce obligativitatea înregistrării și audio și video, față de situația de acum când putea fi aleasă doar o singură formă.

În plus, se reintroduce ”Atenționarea” polițistului, ca măsură administrativ-preventivă, după ce este efectuată cercetarea disciplinară, neavând efecte asupra raporturilor de serviciu ale polițistului. Momentan, pot fi dispuse sancțiuni ce produc efecte, precum mustrarea, diminuarea drepturilor salariale sau amânarea înaintării în gradul profesional următor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1101 Articole
Author

18 Comentarii

 1. sclavii si vitele se tatueaza, pentru a arata carui stapan apartin…

 2. Evident,. doar fiind la rîndul lor interlopi, normal să fie tatuați.. Insă spre deosebire , eu i-aș tatuau in ochi,..Măcar vor avea motive de a zice ”n-am văzut”..

 3. La militisti nu tatuaju’ e buba, buba e la ce e intre urechi.

 4. Foarte bine! Să ia și foști pușcăriași, doar și-au ispășit pedeapsa. Dar am un plan mai bun. Se știe că români-s puturoși și hoți. Ar trebui aduși polițiști din Asia precum aduc muncitori de-acolo. Gemial!
  PS Numai să nu mă învinovățească specialiștii din MAE, MAI, serivicii, ce-au pus umărul ți au trudit la imensa lucrare de aducerea a milioane de străini să muncească în locul puturoșilor de români. Vă dați seama cît au trebuit să lămurească marile multinaționale să facă fabrici de asamblare la noi că, nu peste mulți ani, le vor aduce străini cîți vor. Și le-au adus.

 5. Nu mai e mult pana apar politisti cu barba , rujati si cu pantofi cu toc cui.
  Vet i vedea…

 6. Dar politisti travestiti cand vom avea?

 7. Urmeaza o modificare a legii care va da liber la consum de droguri (la inceput doar unele mai „soft”) si alcool (in anumite limite), ca atunci cand conducatorul auto trece testul antidrog sa sufle politistul. „Paradeala” va creste volumul de amenzi si va mai rari masinile care polueaza, n-asa?

 8. Din moment ce guvernanții își bat joc de cadrele militare active,in rezervă și în retragere nici dracul nu vrea sa se mai facă militar. Din moment ce civilii ii fac nesimțiți îmbuibați pe militari nici dracul nu se mai inroleaza in armata. Militarii au fost aruncați la lada de gunoi a istoriei de către civilii care strigau in decembrie 89 că „armata e cu noi” și după ce și-au văzut sacii în căruță și legați la gura îi fac nesimțiți pe militari. Sa vina Putin și atunci sa vezi cum o sa strige civilii „armata e cu noi”! Ce (editat) conduc Romania!

 9. vor apare politzai din etnia Zulu
  din Hawaii sau din Samoa!

  (s-a dat liber la tzi’gani)

 10. Adică barba-i la bărbați ca tatuajul; ți-o pui, nu crește, nu ne-a dat-o Dumnezeu, e la mișto.
  Dimineața la oglindă cu spumă pe față, ca-n reclame: iarăși trebue să repar ce n-a făcut bine Dumnezeu!
  Povață: să n-ai încredere-n omul spîn! Și popi-s azi spâni.

 11. Tatuaje poate insemna o mazgalitura ce poate dura mai sa mai putin, numele copiilor sau flori pe la femei sau cine stie c simboluri de mafioti sa tina o viata. Politia parca era obligata sa poarte echipament complet inclusiv cascheta cand este in exerciutiul functiunii, cand opresc soferii sau impart amenzi. N-au voie sa patruleze la bustul gol nici cand au misiune la Mare pe plaje. Din lipsa de candidati incearca sa atraga cat mai multi coborand bariere de intrare in profesie.
  O politista in Cluj si-a spreiat colegul care se lupta cu un infractor ce agresase niste copii. Nu doar ca nu au oameni pregatirea tehnica a poltitie lasa mult de dorit, echipamente adecvate au pe la case mai mari, in zone rurale pana ajunge politia apuca infractorii sa si fuga din tara sa ajunga prin Italia si UK, cum s-a intamplat cu multi, transfugi.

 12. era un „colectiv” de jandarmi
  toti avea fix 1,60 de centimetri:
  probabil ca se joaca cu capu’ chel in duba,
  intelegi?

 13. Dacă tatuajele polițiștilor ar fi cea mai mare problemă – am trăi într-o supercivilizație! Din păcate în România se angajează elemente mult mai insalubre și nefrecventabile decât tatuații. Se angajează șpăgari! Se angajează corupți! Se angajează infractori! Și în vârful poliției a fost adus un megadubios care a distrus justiția din interiorul său. Acum a venit și rândul poliției să fie privatizată! Că doar ne-a anunțat mândru de el și ministerul lui că „lupta cu drogurile a fost pierdută”!

  Luați de la Predoiu-PSD-PDL-FSN!

  Să votați cu ei la toate alegerile, dar să nu vă mirați când o să vă ceară polițiștii taxă de protecție sau o să vă scoată la produs!

 14. O veste foarte bună. În sfârșit dispare discriminarea și pot și cei din clanurile interlope să se facă polițiști la modul oficial de data asta.

 15. @Delict de opinie

  – e mai rau:
  vor baga „din sursa externa” hoholi venit de pe frontu de est
  tatuati si dereglatzi la cap,
  „fratzii nostri”

 16. „Vom avea polițiști tatuați”
  -e,
  nu e chiar ca la Auschwitz….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.