Mărturii tulburătoare despre ultimele momente din viața lui Daniel Prodan

Fostul căpitan al echipei naționale, Gică Popescu, a dezvăluit că fostul său coechipier de la echipa naţională Daniel Prodan i-a trimis sms-uri cu câteva minute de infarctul care i-a fost fatal.

”În momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje… Mă uit în gol la telefon și văd ultima noastră conversație. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun… Odihnește-te în pace, prieten drag!”, a transmis Popescu pe pagina sa de Facebook.

Iată ultimul dialog dintre Gică Popescu și Daniel Prodan:

Gică Popescu: ”Bravo Didi! Te îmbrățișez”
Daniel Prodan: ”Alături de tine Gică. Bravo, Gică! Bravo căpitane!!!!”.

Acestea au fost ultimele cuvinte pe care Prodan le-a transmis prin intermediul unui sms, la ora 19:26, iar la ora 19:57, soția fostului fotbalist a sunat disperată la 112 pentru a chema Ambulanța.

”Se uita (Daniel Prodan – nr.) la un interviu cu Răzvan Lucescu, s-a ridicat din fotoliu, s-a aplecat, a căzut și acesta a fost momentul”, a relatat Mircea Sandu la Digi Sport.

Daniel Prodan a decedat, miercuri, la vârsta de 44 de ani, în urma unui infarct.

Prima ambulanţă era doar cu asistent medical

Primul echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI) a ajuns la locuinţa lui Daniel Prodan la 14 minute după primirea apelului, acesta fiind un echipaj care trebuia să ajungă la un alt caz şi a fost redirecţionat, a spus șeful serviciului Alis Grasu. Întrucât acest echipaj medical era pe ambulanţă de tip B, doar cu asistent medical, la locuinţa lui Daniel Prodan a fost trimisă şi o ambulanţă de tip C, cu medic.

„La ora 19,57 s-a înregistrat o fișă la Serviciul de Ambulanță București — Ilfov, în seara zilei de 16 noiembrie, pentru un bărbat, în jur de 50 de ani, care s-a cianozat și nu mai respiră. Apelul imediat a fost redirecționat, după înregistrarea fișei către medicul coordonator, care a colaborat cu solicitatoarea, explicându-i pașii pe care trebuie să îi facă până la sosirea ambulanței și să înceapă manevrele de suport vital de bază. La acel moment, nu era nicio ambulanță liberă, toate erau în misiune. Medicul coordonator a decis să retragă o solicitare alocată unui echipaj de 4 minute și să orienteze echipajul respectiv către respectiva adresă, pentru că se punea problema unui stop cardio-respirator. Echipajul de tip B2 care a primit solicitarea a ajuns în 14 minute de la momentul înregistrării fișei, practic de când au primit fișa în 11 minute (…). În același timp, după ce a fost alocat cazul unui echipaj de tip B2, s-a căutat și echipaj de tip C, care să se elibereze pentru a fi trimis în sprijin. La câteva minute, s-a eliberat la Spitalul Floreasca (…) Echipajul de tip C2 a ajuns la 8 minute de la ajungerea echipajului de tip B2”, a explicat managerul într-o declarație de presă.

Potrivit lui Alis Grasu, ambele echipaje au efectuat manevre de resuscitare timp de trei ore și în acest interval de timp au existat patru situații în care cordul a pornit, dar pentru foarte scurt timp.

„Cea mai lungă pornire a fost de 20 de secunde, când s-a putut trage și un traseu EKG. După aproximativ trei ore de resuscitare, s-a declarat decesul și a fost anunțat IML și Poliția, pentru că era vorba despre un bărbat tânăr, fără antecedente patologice”, a precizat ea.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.